Helsingborg vann ångestmötet efter vändning på Gamla Ullevi

Tidigt ångestmöte i superettan.
Då klev Amar Muhsin fram och frälste sitt Helsingborg med två snabba mål.
Mål som innebar att Helsingborg kunde vinna med 2-1 mot Örgryte på Gamla Ullevi.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Örgryte kom till matchen med en tung 1-4-förlust mot Brage i ryggen. Men det var inget som märktes på hemmaspelarna under matchupptakten.

Redan i den 18:e matchminuten tog sig Hady Saleh Karim förbi på vänsterkanten och med ett väl avvägt skott kunde 25-åringen placera in det blytunga ledningsmålet bakom en chanslös Kalle Joelsson i Helsingborgsmålet.

Därefter utkristalliserade sig ett ställningskrig och de heta målchanserna lös med sin frånvaro under resten av den första halvleken.

Men i den andra halvleken skulle det bli nätkänning, men denna gång var det Helsingborg som stack upp.

I en tilltrasslad situation brast kommunikationen i hemmaförsvaret och då höll sig fjolårets succéanfallare Amar Muhsin framme för sitt Helsingborg och anfallaren kunde fira tillsammans med de tillresta supportrarna.

Men Muhsin var inte färdig där och en kvart från slutet lämnades anfallaren omarkerad inne i Örgrytes straffområde. Efter ett perfekt Simon Bengtsson-inlägg kunde 25-åringen sätta pannan till och därmed var vändningen ett faktum.

Efter Muhsins dubbel flyttade Örgryte fram positionerna, men forceringen gav aldrig resultat och det var i stället gästerna som kunde fira inne på Gamla Ullevi, efter en imponerande vändning som resulterade i tre ytterst viktiga poäng.

- Förra matchen skapade vi jättemycket och vi fick ett självmål med oss. I dag skapar vi ingenting, men när vi väl skapar så vinner vi, så fotboll är en sjuk sport, sa matchhjälten till Discovery+ efter matchen

I Örgryte-lägret var det, av förklarliga skäl, inte lika muntert.

- Just nu är man besviken och det är mycket känslor. Vi gör en bra första halvlek och sedan kommer vi ut och gör en allt annat än bra andra halvlek och det är inte försvarbart, sa en märkbart besviken Anton Andreasson till Discovery+ efter matchen.

Segern innebär att Helsingborg tar klivet förbi kvalstrecket och upp på ”säker mark”, samtidigt som Örgryte förpassas ner under samma kvalstreck.

Örgryte: Nilsson – Tagesson, Styffe, Haglind Sangré, Andreasson – Sadiku, Mujanic, Drott – Dahlqvist, Bärkroth, Saleh Karim.

Helsingborg: Joelsson – Holst, Vagic, Rogne, Bengtsson – Acquah, Hellborg, Almadjed – Loeper, Muhsin, Ring.