Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF-ilska mot spanska förbundet - Holgersson fortfarande inte spelklar: "Känner frustration och besvikelse"

La Segunda

För en dryg vecka sedan värvade Helsingborg tillbaka mittbacken Markus Holgersson.
Men ännu är mittbacken inte spelklar, till följd av att det spanska förbundet inte slutfört alla administrativa åtgärder som krävs - och Holgersson kan därmed missa helgens derby mot Landskrona.
- "Frustation" är ett bra ord, och jag känner även besvikelse, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från HIF:s seger mot Örgryte i spelaren.

Helsingborg har haft ett aktivt sommarfönster, där man bland annat värvat tillbaka Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson till klubben.

Två värvningar man gjorde i slutskedet av fönstret är de av Wanderson och Markus Holgersson, men inget av dem var med i mötet med Örgryte tidigare i veckan.

Nu går HIF ut med att Wanderson är spelklar till helgens derby mot Landskrona Bois på Olympia - men att Holgersson fortfarande inte fått grönt ljus för spel till följd av administrativa skäl.

Holgerssons senaste klubb innan HIF var spanska Lorca, och för att mittbacken ska bli spelklar krävs det att det spanska fotbollförbundet ska bevilja flytten - något man ännu inte har gjort.

Annons

"HIF, det svenska fotbollförbundet och Markus Holgerssons tidigare klubb Lorca har gjort det man kan och ska för att få spelarlicensflytten beviljad av det spanska fotbollförbundet men ännu ej fått något svar. Spaniens nationella fotbollförbund svarar heller inte på varken samtal eller mejl", skriver HIF på sin hemsida.

- Det spanska förbundet har inte utfärdat det dokument som krävs. Normalt sett går det här med detsamma. Det har det inte gjort här - och vi vet inte varför, säger Helsingborgs ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Vi har ingen anledning att tro att det kan finnas några "hang ups" eller liknande. Vi tror att det bara är administrativ långsamhet. Det hade ju kunnat vara en "hang up" om Holgerssons förra klubb Lorca hävdat att han fortfarande var deras spelare eller något sådant, men alla inblandade utom det spanska fotbollförbundet har hittills gjort det som de ska. "Holger" har gjort sitt, vi har gjort vårt, det svenska förbundet har gjort vad de kunnat så långt det går och Lorca har gjort sitt. Det är helt enkelt så att det spanska förbundet inte har fått ihop det.

Annons

Azelius känner frustration inför situationen, då den gör att Holgersson nu kan komma att missa helgens derby mot Landskrona.

- Det här är en jäkligt viktig fråga, vi har ju rekryterat den här spelaren för att kunna använda honom. Vi hade ett 15-tal matcher kvar när vi rekryterade honom, och nu försvann först tisdagens match. Vi trodde att det kanske skulle gå att få honom spelklar redan till dess, och han var med i matchtruppen och på resan upp till Göteborg om papprena skulle gå igenom. Vi har absolut räknat med att han skulle vara klar i det här läget. Men nu försvinner matcherna. Får vi inte papprena i dag är han inte spelklar till Bois-mötet. Därför blir det lite trixigt här med hur man ska se på detta, för det ska gå fort, och det har det inte gjort i det här fallet.

- Jag känner besvikelse över att inte få det på plats. Vi visste ju med Wanderson att det kunde ta lite tid med "imigration question", och att han inte skulle spela mot Öis. Där var det med i planeringen. "Holger" har vi räknat som tillgänglig redan i tisdags. Det är klart att det är störande att inte kunna använda en spelare som vi har värvat här och nu och i det känsliga läget vi är nu där det är full gas som gäller och att använda materialet vi har och spela in det matchmässigt för att nå det mål vi satt upp för säsongen. "Frustation" är ett bra ord, och jag känner även besvikelse. Jag talade även med Markus i går, och hans frustration är inte liten, kan jag säga. Han vill ju spela. Han har tränat hela sommaren för att få det här kontraktet och vill gå in i match, och så fastnar det på ett sätt som inte är sedvanligt och på ett sätt som helst inte skulle förekomma.

Annons

Vad gör ni för att lösa det här? Fortsätter att ringa och mejla det spanska förbundet?
- Det är Hans Carell på sportkontoret som hanterar det, och jag kan försäkra att han drar i alla trådar och agerar på alla sätt som vi kan göra. Vi måste förbereda oss för att agera via Fifa om det inte händer något snabbt nu för att få allt på plats. De förberedelserna är naturligtvis vidtagna.

Azelius avslutar:

- Har vi en bra dag i dag vaknar det spanska förbundet till och skickar det som krävs för att "Holger" ska bli spelklar till på söndag, och har vi en mindre bra dag blir det inte så.

Helsingborg toppar superettan-tabellen efter 18 omgångar.

Helsingborgs derby mot Landkrona spelas på söndag klockan 17:30 och sänds i Sportkanalen och på cmore.se/sport.

Publicerad 2018-08-17 kl 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto