Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
39v

HIF:s supertalang nära Bayern - men flyttar först 2019

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Timossi Anderssons mål från i år i spelaren ovan.

Enligt Helsingborgs Dagblad är Alex Timossi Andersson klar för Bayern München.
Planen är dock att 16-åringen ska spela kvar i HIF fram till sommaren 2019 innan flytten sker, erfar Fotbollskanalen.

Alex Timossi Andersson är en av Sveriges absolut största talanger. 16-åringen (född i januari 2001) har redan gjort 13 framträdanden i tävlingsmatcher (elva i superettan och två i svenska cupen) för Helsingborgs IF. På de matcherna har anfallaren/yttermittfältaren gjort två mål.

Supertalangen har besökt klubbar som Manchester United och Bayern München genom åren och nu uppger Helsingborgs Dagblad att Timossi Andersson är klar för just Bayern. Tidningen skriver att slutförhandlingar pågår och att tanken är att anfallaren ska spela vidare med HIF även över kommande säsong innan flyttlasset går till Tyskland på riktigt.

- Det är ingen hemlighet att det är en intressant spelare för omvärlden. Men ska vi prata om Alex framtid har jag inga kommentarer, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till HD.

HD hävdar att Bayern München gärna ser "att spelaren får mer seniorfotboll i benen innan flytten". Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är planen i nuläget att Timossi Andersson ska spela kvar i Helsingborg fram till sommaren 2019 och därefter flytta till Bayern München.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-14 kl 09:29

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER