Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför Chippens comeback: "Blåser positiva vindar på Listerlandet"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter en nattsvart vår har positiva vindar börjat blåsa i Sölvesborg. Efter två raka segrar så får man idag även ny energi med en återvändande Christian Wilhelmsson.
- Vi hoppas på årets bästa publiksiffra, säger klubbdirektören Jörgen Martinsson till Fotbollskanalen.

Det ser ut att bli storpublik på Strandvallen idag när Mjällby tar emot tabelltrean Sirius. Efter Brommapojkarnas skrällpoäng mot J-Södra under lördagen ligger Mjällby nu återigen sist i tabellen. Trots tabellpositionen ser man positivt på framtiden - mycket tack vare en viss Christian Wilhelmsson.

- Det är otroligt viktigt på flera olika plan. Dels för att Christian är en riktigt duktig fotbollsspelare och vi slåss ju i botten av Superettan. Hans återkomst är oerhört viktigt för laget, föreningen och alla som sliter och jobbar för Mjällby AIF.

- Rent fotbollsmässigt kan Christian en hel del och det har han visat på de fotbollsträningarna som han har varit med på. Sedan kommer han även in med erfarenhet i omklädningsrummet. Framförallt de yngre spelarna, men även de äldre ser upp till honom och det är jätteviktigt i ett sånt här läge. Sen så är det viktiga signaler som han sprider till alla i klubben, publiken och sponsorerna att då han återigen vill komma hem och hjälpa till.

Tittar man just idag, vad betyder "Chippen"s återkomst rent publikmässigt?
- Man kan väl säga så här: dels så har vi många förluster tidigare men kommer nu från två raka segrar. Det innebär att det blåser lite positiva vindar på Listerlandet igen. Sen är det såklart att efter Christian sagt att han ville spela idag och vi fick honom spelklar så ökade det på intresset. Sedan när vi även gjorde klart med Teteh Bangura så spädde det på intresset ytterligare.

- Det är alltid svårt att veta hur mycket publik som kommer, men vi hoppas på årets bästa publiksiffra. Vi hade 2830 personern hemma mot Gais senast, och den hoppas vi att vi kan slå med råge.

Nu är det säkert många som frågar - hur mycket kommer Christian att spela idag mot Sirius?
- Nu är jag är lite försiktig här även fast jag sitter inne på all information. Det är tränaren som tar ut laget. Vi som jobbar med klubben skapar förutsättningar och sen så är det Hasse (Larsson) och ”Bagarn” (Patrik Rosengren) som tar ut laget. Det mest troliga är att Christan kommer in när det är 25-30 minuter kvar att spela.

Christian Wilhelmssons comeback i Mjällby kan ni se på TV4 Sport och här på Fotbollskanalen med start klockan 15.55.

Se när Chippen släckte AIK:s gulddrömmar med sitt kyliga avslut under förra årets allsvenska säsong i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-08-16 kl 13:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons