Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Inför omstarten - AFC United: ”Får vi inte in fler spelare kan det gå väldigt illa”

Med femton matcher kvar att spela i Superettan står nykomlingen AFC United med bara femton spelare i truppen - något som oroar tränare Özcan Melkemichel.
- Får vi inte in fler spelare kan det gå väldigt illa, säger han till Fotbollskanalen.

På lördag sparkar Superettan igång igen efter sommaruppehållet. Fotbollskanalen har inför serieomstarten tagit ett snack med alla Superettans tränare i en intervjuserie som kommer publiceras på sajten under den gångna veckan. Idag är det dags för nykomlingen AFC United och deras tränare Özcan Melkemichel.

Förra veckan kunde Fotbollskanalen avslöja att AFC United är intresserade av att värva 18-årige David Hasler, en spelare som tidigare varit och provspelat med Wolfsburg, AIK och Örebro SK. Efter en sommar där flera spelares kontrakt löpt ut står klubben bara med femton spelare i truppen och är i behov av nyförvärv. Något som oroar tränare Melkemichel.

- Vi har tappat lite spelare i sommar och dessutom haft två korssbandskador under säsongen. Just nu är vi femton man i truppen, säger AFC-tränaren.

Kommer ni att försöka förstärka truppen med nyförvärv?
- Frågan är om klubben har råd, men vi har pratat om det. Det går inte att spela femton matcher på hösten med femton spelare. Får vi inte in fler spelare så kan det gå väldigt illa. Jag hoppas verkligen att klubben förstår allvaret och förstärker truppen.

Under våren har AFC United varit en av seriens överraskningar då man som nykomling slagit sig in som ett mittenlag i Superettan. Mycket tack vare att man varit en av seriens målgladaste lag med 22 mål.

- Vi skulle kunnat haft några poäng till men vi är ganska nöjda med vårsäsongen. Vi har släppt in lite för många billiga mål, så det måste vi förbättra till hösten.

Så det är försvarsspelet som ni jobbat med under sommaren?
- Ja, under de tio sista omgångarna tyckte jag att vi tappade vårt grundtänk i defensiven. Vi måste komma tillbaka till det fina försvarsspel som vi hade i början av serien.

Med nio poäng ner till nedflyttning anser Özcan Melkemichel dock att det primära målet fortfarande är att klara kontraktet snarare än att titta uppåt i tabellen.

- Målet är fortfarande att klara sig kvar och det kommer att bli en tuff höst.

Finns det en risk att ni kommer att rasa ner hela vägen?
- Ja den risken är väldigt stor med så här få spelare.

Publicerad 2015-07-13 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons