J-Södra nära tung förlust - klarade oavgjort efter konststycke

Dalkurd gjorde 1-0 med 13 minuter kvar.
Då kvitterade J-Södra i 90:e minuten med ett konstmål.
En viktig kvittering för smålänningarna i kampen om topplatserna.

Jönköpings Södra gästade under lördagen Dalkurd i superettan. Matchen var viktig för båda lagen, då hemmalaget slåss för att undvika negativt kval – medan J-Södra fajtas om en plats i toppskiktet.

Efter mållösa första 45 föll så eftermiddagens första mål med 13 minuter kvar av ordinarie tid. Willie Clemons, Dalkurd, skickade in ett inlägg från högerkanten som Arian Kabashi mötte med pannan – och det var 1-0 Dalkurd.

Dalkurd såg länge ut att gå mot segern men när klockan stod på 90 minuter kom gästernas kvittering. Dzenis Kozica hittade Eric Omondi som konstnärligt, på volley, prickade in 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Det oavgjorda resultatet gör att J-Södra står på 49 poäng med fyra omgångar kvar att spela. Smålänningarna är trea i tabellen, fyra poäng före Östers IF som har en match mindre spelad. Dalkurd placerar sig på åttondeplats med sina 29 poäng och är en poäng före AFC Eskilstuna som i nuläget har trettondeplatsen, som innebär kval till division 1.