Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jallow vill ta nästa steg: "Tycker att jag är för bra för superettan"

Superettan

Säsongen är precis avslutad.
Nu öppnar Alexander Jallow för att lämna Jönköpings Södra.
- Jag känner att det är dags för mig att ta nästa steg, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Jönköpings Södra och Brommapojkarna i spelaren.

Inför den avgörande omgången av superettan hade Jönköpings Södra greppet om kvalplatsen i superettanr och det såg länge ut som att laget skulle få chans att spela om ett avancemang till Sveriges högsta serie. J-Södra ledde med 2-1 på tilläggstid mot Brommapojkarna, men med ynka 30 sekunder kvar kvitterade BP och det innebar att Brage i stället knep kvalplatsen. Med några dagars distans medger ytterbacken Alexander Jallow att resultatet alltjämt svider.

- Det är fortfarande jobbigt. Det är svårt att ta in det som hände. Det var väldigt, väldigt jobbigt, säger han till Fotbollskanalen.

Hur går man vidare från det?

Annons
- Vi samlades dagen efter och hade ett litet snack i laget. Det får ta den tid det tar för att smälta allting. Men någonstans måste man ändå blicka framåt också.

21-åringen tycker dock att säsongen i stort var positiv både för laget och sin egen del.

- Stora delar av säsongen var väldigt bra. Vi spelade en fin fotboll och gjorde det bra i många matcher. Men vi var inte bäst när det gällde som mest. Vi var med ända in i slutskedet, men vi lyckades inte ändå och det är väldigt trist.

Vad tycker du om din egen säsong?
- Överlag tycker jag att det här har varit en bra säsong. Jag gjorde åtta mål och fyra assist och poängskörden är jag nöjd med. Samtidigt var mitt mål att försöka ta upp J-Södra till allsvenskan och tyvärr lyckades jag inte med det.

Jallow var dock på väg att inte avsluta säsongen i Jönköpings Södra. I somras var han nära en flytt till IFK Göteborg och han presenterades till och med på Blåvitts hemsida. Men affären sprack.

Annons

- Dagarna efter det som hände är det klart att det var jobbigt. Det var några mentalt tuffa veckor, men jag kom snabbt upp på hästen igen och försökte bidra så mycket jag kunde på träning och match. Det tycker jag att jag gjorde på ett bra sätt.

I vinter verkar ytterbacken vilja lämna Smålandslaget. Han känner sig redo för att ta nästa kliv i karriären.

- Jag vill inte säga någonting mer än att jag ett kvar på kontraktet med J-Södra, sedan får vi se vad som händer. Vi ska träna november ut med J-Södra och sedan ta lite semester.

Det finns ingen klubb du har kontakt med i dagsläget?
- Det vill jag inte kommentera alls.

Hur är dialogen med Andreas Jankevics (sportchef, Jönköpings Södra)? Är han öppen för att släppa dig?
- Jag har en bra dialog med både Andreas Jankevics och Andreas Brännström. Vi vet var vi har varandra. Kommer det en lösning som är bra för båda parterna så kommer det nog att bli en affär.

Annons

Vad känner du själv? Vill du vara kvar?
- Jag känner väl att det är dags för mig att ta nästa steg i karriären. Jag tycker att jag är för bra för att spela i superettan. Samtidigt så är nästa steg väldigt viktigt för mig. Jag måste välja i lugn och ro.

Är det utlandet eller allsvenskan som du tänker på då?
- Vi får se. Jag är öppen för både allsvenskan och utlandet.

Publicerad 2019-11-06 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto