Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Järdler-effekten har gett positiva vindar i Ängelholm

Superettan 2015-08-18 kl 18:15

Ängelholm var en klubb i kris innan man att tog in Christian Järdler som ny chefstränare. Efter uppehållet blåser det nu helt andra vindar på västkusten.
- Någonting har hänt då tagit lika många poäng på fem matcher som vi tog under hela våren, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Under sommaren kände Ängelholms ledning att man var tvungen att göra något åt situationen. Laget låg näst sist i Superettan med bara tio inspelade poäng och någonting behövde göras. Lösningen hittade man internt i den förre allsvenska försvararen Christian Järdler som under våren tränat klubbens U19-lag.

- Vi har utvärderat våren och sett att det krävs nytt blod i den sportsliga organisationen, Järdler var ett naturligt val för oss,sa ÄFF:s ordförande Sten-Inge Fredin till klubbens hemsida.

Sex veckor senare blåser det nu helt andra vindar på västkusten. Anledningen är att Järdler-effekten gett verkan och laget har nu tagit lika många poäng de senaste fem matcherna som under hela vårsäsongen.

ANNONS

- Det vi har gjort är att vi har försökt skapa tydliga ramar för spelarna så det ska känna sig trygga där ute på planen. Sedan har jag jobbat med gruppen och fått alla killarna att förstå vikten att inte spela för sig själv utan att spela för laget. Vi har inte spelat så vacker fotboll i matcherna men vi har jobbat så in i helvete hårt och det har gett resultatet, säger Järdler till Fotbollskanalen.

Är det en Järdler-effekt som vi ser i Ängelholm?
- Kalla det vad du vill. För det första så är jag inte ensam då (Magnus) Arvidsson är kvar som assisterande och gör ett jättebra jobb och vi funkar bra tillsammans. Men jag är glad för starten och visst, någonting har hänt med spelarna.

- Givetvis så ville vi gärna haft tre poäng i söndags då vi ledde med tre mål, men en poäng borta mot Assyriska är ändå helt okej. Det är väldigt skönt att vi fått några vinster då det ger så mycket energi och en känsla av att vi kan vinna och att vi faktiskt kan göra mål. Samtidigt så är vi medvetna om att det kommer bli en tuff och en lång höst.

ANNONS

Ni måste ändå känna ett större hopp nu om att kunna stanna kvar i Superettan än när du tog över?
- Ja, så är det. Vi har närmat oss fler lag och satt oss i en situation där vi kan styra det själv. Vinner vi tillräckligt många matcher så är vi inte beroende av andra.


Se höjdpunkter från när Ängelholm tog en poäng borta mot Assyriska i helgen i spelaren ovanför.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto