Jubileumsmatchen stoppad på grund av supporterbråk

Halmstads BK segrade i jubileumsmatchen på Örjans vall.
Men i början av andra halvlek tvingades matchen avbrytas tillfälligt.
Detta på grund av ett supporterbråk på läktarplats.

För 100 år sedan invigdes Örjans vall i Halmstad. Den första matchen som spelade på arenan hade avsparkstid 20.00 och för att fira jubiléet tog Halmstads BK emot Landskrona Bois vid samma klockslag på lördagskvällen.

Det var hemmalaget som gjorde första målet i matchen, genom Alexander Johansson, strax före paus. När första halvlek var över stod 1-0 på tavlan.

I andra halvlek blev det i stället annat än fotbollen som stal fokus. Sju minuter in blev det oroligt på läktarplats, då Landskrona-supportrar forcerade stängslet som fanns mellan bortasektionen och hemmaståplats. Detta för att försöka ta sig fram till HBK-supportrarna, men ordningsvakter lyckades snart lugna ner situationen.

Tess Olofsson, som var huvuddomare i matchen, valde att tillfälligt bryta matchen och ta spelarna av plan under oroligheterna. Matchen kunde dock snabbt återupptas, även om det fortsatt var något stökigt på föremål kastades in på plan.

Trots störningarna kom Bois ut starkare i andra halvlek och inhopparen Erik Pärsson kunde kvittera i matchen. På tilläggstid, som på grund av oroligheterna blev många minuter lång, lyckades hemmalaget sedan återta ledningen, genom Phil Ofosu-Ayeh. I den 102:a spelminuten satte han 2-1 och HBK stod därmed som segrare i jubileumsmatchen.

Publicerad 2022-07-30 kl 22:50