Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Ingen namnändring för Brommapojkarna: "Röstades ner"

Superettan

IF Brommapojkarna blir kvar.
Förslaget att byta namn till IF BP röstades ner av medlemmarna - för andra året i rad. 

Foto: Bildbyrån.

För andra året i rad var frågan om att Brommapojkarnas namn en fråga på klubbens årsmöte. 2018 röstades styrelsens förslag om ett byte till ”IF BP” ner, men under tisdagskvällen var frågan uppe på dagordningen på nytt.

Bakom motionen låg Douglas Roos, ungdomstränare i klubben

- De tjejerna jag tränat har spelat fotboll i över tio år och har i alla år kallats för pojkar. Det kan tyckas vara en skitfråga, men det är viktigt att symboliskt visa var vi står i jämställdhetsfrågan, sa Roos till SVT inför årsmötet.

Men återigen fick de som förespråkat ett namnbyte se sig besegrade. Två tredjedelar av de 156 röstberättigade som fanns på plats hade behövt rösta för förslaget (behövs för en stadgeändring), men det kom man inte upp i.

Annons

- Det röstades ned, säger klubbens kommunikationsansvarige Peter Appelquist, som dock inte har koll på de exakta röstsiffrorna än, till Fotbollskanalen.

Ytterligare två motioner som hade med klubbnamnet att göra hade lämnats in, men de drogs tillbaka då styrelsen under tisdagen själva kom med ett liknande förslag.

- De drogs tillbaka av de som lämnade in dem för att de tyckte att styrelsens förslag var bättre, säger Appelquist.

Resultatet blev att styrelsens förslag röstades igenom och styrelsen har nu fått i uppdrag att ”etablera BP som föreningens kommunikativa benämning”. Dessutom ska en ny varumärkesplattform och grafisk ”profilmanual” tas fram. Det ska presenteras på ett extra årsmöte i oktober 2019.

Publicerad 2019-02-19 kl 22:41

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto