Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kozica har levererat på lån - men oklart inför 2021: "Får ta ett snack med Djurgården"

Superettan

Dzenis Kozica har i år levererat i superettan.
Men frågan är om det blir spel i Djurgården 2021?
- Jag får ta ett snack med Djurgården om hur de ser på mig, men det är inget jag tänker på nu, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Dzenis Kozica, 27, gjorde under 2016 och 2017 två allsvenska säsonger med Jönköpings Södra och lämnade sedan för spel i Djurgården. Under 2018 varierade han starter med inhopp i Stockholmslaget, och under somras i fjol blev han utlånad till AFC Eskilstuna över resten av säsongen. Inför i år blev han också utlånad, men till J-Södra, där han hittills i år gjort åtta mål och sju assist på 23 matcher i superettan. 

Kozica berättar nu att han så här långt är nöjd med sin säsong i år.

- Jag vet att jag alltid har gjort mycket poäng när jag har fått förtroende och jag tycker att jag är bäst i en fri roll centralt, där jag både kan möta, kombinera och gå i djupled. Jag skapar då mycket lägen för mig själv, men även för mina medspelare. Jag tycker även att vi har en riktigt bra tränare (Andreas Brännström), som satt en bra spelstil. Vi dominerar matcherna och skapar mycket lägen, säger anfallaren till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag ville få förtroende och nu har jag spelat alla matcher när jag har varit tillgänglig, samtidigt som jag har gjort poäng. Första tredjedelen gick kanske inte som förväntat, då det tog lite tid att få ihop laget eftersom att det var 15 nya spelare, så spelet satt inte då och då fick jag inte ut allt. Jag var även skadad i ett par matcher, men efter skadan har poängen rullat in stabilt, samtidigt som det känts bra i spelet. 

J-Södra har även gått starkt i år i superettan och är, med tre omgångar kvar av säsongen, på tredjeplats i serien, vilket innebär kvalspel om allsvensk uppflyttning. J-Södra har i dagsläget sju poäng upp till tvåan Halmstads BK och fyra poäng ner till fyran Östers IF.

- Vi ska försöka vinna våra matcher. Det är inte är många matcher kvar nu och om man ska vara realistisk, så är det kanske en liten chans att komma förbi Degerfors och Halmstad, men vi har samtidigt en bra chans för kvalplatsen. Vi är ändå positiva och har bra självförtroende i laget. Vi har även en bra chans att slå ett allsvenskt lag. Allt kan hända över två matcher, säger han.

ANNONS

Kozica menar samtidigt att han inte hoppas på att få möta något speciellt allsvenskt lag i kvalet. Just nu gör IFK Göteborg, Kalmar FF, Falkenbergs FF och Helsingborgs IF upp i bottenstriden.

- Det är jättesvårt att säga. Det är flera lag som har chans att hamna på kval i allsvenskan och jag tror att vi har en ganska bra chans vem vi än möter. De kommer att få det tufft om vi tar tredjeplatsen. Det blir inte en lätt match för något av lagen. 

Efter säsongen går även Kozicas avtal med J-Södra ut. Då blir det i stället en återkomst till Djurgården, som han har avtal med över 2021. 27-åringen vet ännu inte hur det blir inför nästa år, samtidigt som han främst fokuserar på att först spela klart den här säsongen.

- Jag fokuserar på de här sista tre matcherna och förhoppningsvis ett kval. Sedan får vi ta det därifrån. Jag får ta ett snack med Djurgården om hur de ser på mig, men det är inget jag tänker på nu. Jag fokuserar på de sista matcherna.

ANNONS

Har du pratat något med Djurgården under säsongen?
- Vi har hörts några gånger, men det har inte varit mer än så. Jag vet dock att Bosse (Andersson, sportchef) har koll på sina utlånade spelare och följer dem.

Andra säsongen i följd på lån, hur är det?
- Det är klart att det är lite speciellt, då man bara är utlånad. Det är inte den klubben man är i, som bestämmer över en, då du är där för att hjälpa den klubben. Men jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Man går till en klubb och sedan kommer man tillbaka efter säsongen.

Ser du en framtid i Djurgården efter den här säsongen?
- Absolut! Jag trivdes jättebra där, både med spelarna och alla runt omkring. Men man måste också se på sig själv och det är viktigt med speltid. Jag får, som sagt, se efter säsongen, säger han. 

Publicerad 2020-11-11 kl 12:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto