Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landskrona efter misstänkta spelsfusket: "Skandal om det är så"

Superettan

Enligt Sportbladet misstänker Federbet att Hammarbys vinst (4–0) mot Landskrona var uppgjord.
Landskronas tränare Jörgen Pettersson är bedrövad.
– Det är ju skandal om det är så. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi hade ju den här skiten förra året också. Jag blir väldigt, väldigt chockad och upprörd när jag hör det här. Det är rena mörkret, säger han till Kvällsposten.

Hammarbys segermatch mot Landskrona (4-0) i superettan på söndagen föregicks av misstänkt stora spelinsatser. Det uppger antimatchfixningsorganisationen Federbet - som larmade Aftonbladet om en storseger till Hammarby redan före matchstart.

– Det spelades för minst en miljon euro på storseger för Hammarby under den sista timmen före match, säger Federbets generalsekreterare Francesco Baranca.

Landskronas klubbchef Patrik Johansson ser uppgjorda matcher som största hotet mot fotbollen och menar att storförlusten mot Hammarby inte var anmärkningsvärd.

– De som har sett oss spela den här säsongen har sett att vårt försvarsspel verkligen inte har varit bra. Det är så här det sett ut under stora delar av våren, tyvärr. Vi har haft svårt med jämnheten och har spelat med många unga spelare som släppt till väldigt mycket chanser, säger han till Sportbladet.se

Annons

Landskrona har sedan tidigare varit figurerat i misstänkt uppgjorda matcher.

– Men självklart är det märkligt om det spelas pengar på att vi ska förlora stort och vi sen gör just det. I och med att vi varit med om det här innan så är man ju jäkligt misstänksam, säger Landskronas tränare Jörgen Pettersson till Kvällsposten.

Svenska fotbollsförbundet kommer nu ta det här vidare.

– Med anledning av ditt samtal kommer jag i första hand att kontakta Svenska Spel för att se om de sett några liknande mönster. Det andra jag kommer att göra är att informera Uefa. Sen går vi vidare därifrån, säger chefsjuristen Krister Malmsten till Sportbladet.

Publicerad 2014-06-09 kl 17:12
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto