Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landskrona IP byggs om och får nytt namn: "Största upprustningen på 100 år"

Superettan

Landskrona IP ska byggas om helt och få ett nytt namn.
Efter den kommande säsongen påbörjas det omfattande arbetet med att bygga om idrottsplatsen.
- Det blir en helt ny arena, säger Landskronas ordförande Anders Ekbladh till Fotbollskanalen.

Foto: Landskrona Bois

Landskrona IP invigdes för 100 år sedan, och har sedan dess fått en rad upprustningar. Men obyggnationen som planeras att gå av stapeln efter säsongen blir den största någonsin.

- Till en början var planen att ha en ny arena nu 2024, i samband med 100-årsjubileet. Men det får bli att vi river arenan 2024 istället, det kommer bli en happening, säger Landskronas ordförande Anders Ekbladh till Fotbollskanalen.

- Den ena långsidan, som idag bara har ståplatser, kommer få sittplatser istället. Sedan ska samtliga sektioner byggas om och få nytt tak och ny belysning. Så på båda långsidorna blir sittplatser, och sen blir kortsidorna hemma- och bortastå, säger han.

Annons

Arenans kapacitet kommer dock sjunka - från nuvarande 9000 till 6800. Det beror framförallt på att hela långsidan får sittplatser istället för ståplatser.

- Tanken med detta är att vi ska locka en större publik. I nuläget har vi ett snitt på mellan 1 500 och 2 000 åskådare, förutom när vi möter Trelleborg och Helsingborg. Så även om kapaciteten sjunker något hoppas vi på större publik, då vi vill göra arenan mer attraktiv för Landskronas befolkning.

Om allt går enligt plan kommer de första spadtagen tas efter den kommande säsongen. Säsongen 2025 och 2026 kommer därmed bli lite annorlunda för lagets spelare och stadens fotbollsfanatiker.

- Det kommer bli stökigt under de säsongerna, det kommer ju vara en byggarbetsplats runt om fotbollsplanen. Men det är en investering, det är viktigt för staden. Landskrona IP är verkligen i stort behov av detta, säger Anders, och fortsätter:

Annons

- Men förhoppningen är ändå att kunna spela alla matcher under säsongerna vi bygger på Landskrona IP.

Kommer Landskrona IP behålla sitt namn?
- Nej, det kommer bli ett nytt namn. Någon lokal aktör eller samarbetspartner kommer pryda namnet på den nya arenan.

- Det var väldigt många år sen det hände något stort. Detta blir den största upprustningen på 100 år.

Är den nya arenan en del av en större plan för framtiden?
- Det vore fel att säga att vi inte har en målsättning att kliva upp och etablera oss i Allsvenskan. Den nya arenan är en del av vår vision för Landskrona Bois framtid.

Landskrona kommun skriver på sin hemsida att utvecklingen av arenan sker i dialog med föreningslivet, och att den ska följa SvFF:s krav för elitlicens. Vidare skriver kommunen att arenan ska vara godkänd för spel i allsvenkan.

Annons

Förra säsongen kom Landskrona på sjunde plats i superettan.

Publicerad 2024-01-31 kl 22:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto