Landskrona slog Brage - tar över serieledningen

Landskrona slog bottenlaget Brage.
Det innebär att skåningarna är nya serieledare i superettan.

Landskrona BoiS tog emot IK Brage under lördagseftermiddagen. Vid seger skulle Landskrona gå upp i serieledning, även om de skulle ha två matcher mer spelade än tvåan Värnamo.

Och det började bra för skåningarna då mittfältaren Oscar Petersson ge Landskrona ledningen efter 20 minuter. BoiS kontrollerade matchen och kunde utöka ledningen i den 74:e minuten. Filip Olsson drog i djupled med bollen. När han kom till straffområdet hittade han Robin Hofsö i sidled som rullade in 2-0.

Brage klev upp och försökte få till en forcering. Utdelningen kom - men alldeles försent. Alexander Johanssons 2-1-mål i den 98:e minuten blev det sista som hände, och Landskrona är nya serieledare i superettan. Tyngre går det för Brage som ligger näst sist, med nio poäng efter tio matcher.

Parallellt med mötet i Skåne tog Örgryte emot Jönköping Södra. Den matchen slutade 0-0.