Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larsson kommenterar avstängningen: "Jävligt frustrerande, irriterande och onödigt"

Superettan

Jake Larsson stängs av i tre matcher efter att ha anklagats för att rikta en spottloska mot en domare.
Nu har beslutet nått ÖSK-spelaren.
- Det är få ord just nu, men det gör ont, säger Larsson till NA.

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen tog under måndagen del av Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnds beslut att Jake Larsson stängs av i tre matcher efter att han blivit utvisad i Örebros match mot Västerås. Huvuddomaren tog fram det röda kortet i slutminuterna efter att den assisterande domaren upplevt att Larsson spottat i riktning mot honom.

Nu kommenterar ÖSK-stjärnan beslutet. För Nerikes Allehanda berättar Larsson att han inte tagit del av domen förrän nu, och är chockad när tidningen pratar med honom. Den 23-årige mittfältaren anser att det är ett tufft beslut och berättar att han själv har en helt annan syn på incidenten.

Annons

- Jag tycker det är pinsamt för jag tycker det syns klart och tydligt på tv-bilderna att det inte alls är riktat mot honom. Sedan att domaren upplever situationen som sådan är inte mycket jag kan göra något åt. Jag kan inte påverka domarens upplevelse, jag kan bara ge min bild och min upplevelse.

Larsson menar att det inte var hans tanke att rikta spottet mot linjedomaren på något sätt, och att han spottat "två-tre meter ifrån honom".

- Det är jävligt frustrerande, irriterande och onödigt. Det är få ord just nu, men det gör ont. Det är inte kul, säger 23-åringen.

Domen innebär att spelaren missar måndagens match mot Östersund, och kommande matcher mot Östers IF och Skövde AIK. Parterna kan överklaga beslutet fram till 23 maj, men Larsson har inte tagit något beslut huruvida han kommer överklaga eller inte. 

Annons

Jag vet inte hur de här sakerna funkar. Finns det möjlighet och vi känner att det finns en chans att de reducerar det så ser jag inte varför jag inte skulle göra det.

Publicerad 2022-05-09 kl 17:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto