Lika i bottenmötet - Gif Sundsvalls segerlösa svit fortsätter

Det blev en jämn och chansrik tillställnig på Gamla Ullevi mellan Örgryte IS och Gif Sundsvall.
Ångestmatchen slutade 1-1 - efter totalt 30 avslut.

På fredagskvällen tog Örgryte IS emot Gif Sundsvall i ett ångestmöte. Inför bataljen låg "Giffarna" sist i superettan med åtta inspelade poäng. Örgryte parkerade på kvalplats med nio poäng, med tre poäng upp till säker mark.

Matchens inledning hade inte mycket att bjuda på. Inga heta lägen skapades - men i minut 19 bröt Örgryte dödläget. Edi Sylisufaj lyckades lirka in ledningsmålen från en snäv vinkel.

Det skapades inga direkt heta lägen under den resterande delen av den första halvleken. Ställningen var således 1-0 till Örgryte när domaren stoppade pipan i munnen.

Målskytten Edi Sylisufaj i paus:

- Det var tur att jag fick in den, säger han till Max och hänvisar till sitt mål från snäv vinkel, och fortsätter:

- Vi ska bara fortsätta som vi gör, och förhoppningsvis vinner vi matchen

Örgryte startade den andra halvleken piggt och skapade direkt tre bra målchanser. Men någon utökning blev det inte.

Efter Örgrytes rivstart var det Gif Sundsvall som började trycka på för en kvittering - men bland andra Pontus Engblom brände ett par jättelägen.

Tillslut kom kvitteringen, efter en hel drös med monsterlägen.

Pontus Engblom sköt i stolpen, och bollen hamnade hos Palomino som enkelt raka in det förlösande 1-1-målet. Ett logsiskt utfall, sett till matchens utveckling och "Giffarnas" lägen.

Efter Sundsvalls kvittering var det Örgrytes tur att trycka på. Göteborgsklubben hade en hel drös med lägen - bland annat en stolpträff i minut 80.

Inget av lagen hade dock kapaciteten att avgöra matchen och det blev således lika, trots 30 avslut. Det var Gif Sundsvalls nionde raka match utan seger.

Örgrytes Daniel Paulson var inte helt tillfreds med matchens utgång.

- Matchen gick väldigt mycket i perioder, vi behöver förvalta våra lägen bättre. Sedan släpper vi till för mycket målchanser under vår dåliga period. Det är tungt, sa han i Max.

Pontus Engblom var relativt nöjd efter slutsignal, trots nio segerlösa matcher.

- Jämn fotbollsmatch. Vi kom ut starkt i andra och fick till kvittering. Ett poäng är ändå helt okej, sa han i Max.

Gif Sundsvall är kvar på jumboplatsen i superettan, trots pinnen mot Örgryte IS. Göteborgslaget är alljämt kvar på kvalplats med två poäng upp till säker mark.

Örgryte IS: Gustafsson - Dahlqvist, Azulay, Dyrestam, Andreasson -Vindehall, Styffe, Sadiku - Paulson, Sylisufaj, Abukar.

Gif Sundsvall: Olsson - Olsson, Peprah Oppong, Forsberg, Jelassi - Nordh, Hudu, Manchon Armans, Burman - Engblom, Finey.