Målfest efter snökaoset - Öster säkrade fjärde raka segern

Se Jesper Westermarks 2-1-mål i spelaren ovan.

0:52
Westermark stöter in 2-1 för Öster
0:34
Öster gör 1-0 på Sundsvall i kraftigt snöoväder

Öster tog ledningen genom Jesper Westermark och det var det sista som hände i mötet mellan Gif Sundsvall och Öster under gårdagen.

Snökaos satte stopp för vidare spel och under måndagen med start 13.00 spelades matchen klart. Öster ledde med 1-0 och 18 minuter var spelat när Markus Strömbergsson visslade igång mötet igen.

Det dröjde endast ett par minuter innan hemmalaget kvitterade, men under den andra halvleken skulle Öster återta ledningen och Jesper Westermark gjorde sitt andra mål för matchen. Nu är anfallaren noterad för fem mål på fyra matcher.

Efter ytterligare ett mål av vardera lag så skrevs slutsiffrorna till 3-2 och Öster har fått en perfekt start på superettan-säsongen.

Växjö-laget toppar tabellen med 12 poäng efter fyra matcher, det är klubbens bästa start på en säsong i superettan.

Douglas Jakobsen, huvudtränare i Gif Sundsvall var av förklarliga skäl besviken:

- Jag hatar att släppa in mål, det gör grabbarna också.

Östers Srdjan Tufegdzic var desto gladare:

- Vi steppar upp i den andra halvleken och totalt sett en väldigt viktig seger för oss. Vi är väldigt glada över fyra raka segrar men det är bara fyra matcher så vi måste fortsätta jobba hårt.

Tvåmålsskytten Jesper Westermark erkände i paus att det var en speciell första halvlek under måndagen

- Väldigt speciell och dåligt av oss att inte göra ett till och dåligt att släppa in ett.