Märkliga bilder när Öster körde över Jönköping i derbyt

Öster städade av Jönköping med 4-0.
Då kunde till och med domaren Magnus Lindgren bjuda på ett leende när han insåg sitt misstag efter att ha visat ett felaktigt rött kort till Vladimir Rodic.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Smålandskollegorna Öster och Jönköping har häng på en allsvensk kvalplats och under lördagen ställdes de mot varandra på Visma Arena i Växjö. Då klev hemmalaget ut och satte ner foten.

1-0 kom efter drygt tio minuters spel efter en att Vladimir Rodic sprintat sig förbi på högerkanten, för att sedan hitta en fristående Adam Bergmark Wiberg i straffområdet. Omarkerad i mitten var 26-åringen säkerheten själv när han gav Öster ledningen.

- Jag såg att ”Rodda” (Vladimir Rodic) kom på högerkanten, vi tränar ofta på de här situationerna och jag brukar smyga in i cut-backen. Jag tycker ändå att jag får till ett rätt bra avslut faktiskt, konstaterade Bergmark Wiberg till Discobery+.

Därefter fyllde nyss nämnda Rodic på med ett eget mål och inför den andra halvleken var Växjö-laget i ledning med 2-0.

- En go halvlek, två mål, men lite slarvigt. Någonstans är vi ändå farliga i vårt omställningsspel, så helt okej faktiskt, sa Adam Bergmark Wiberg under halvtidsvilan.

Förutom Östers maktdemonstration var det en situation i början av den andra halvleken som väckte reaktioner i hemmalaget.

Vladimir Rodic hindrade en snabb spelvändning för gästerna och väntade på att domaren Magnus Lindgren skulle visa det gula kortet. Lindgren drog först fram det gula kortet, men fyllde sedan på med att även visa det röda kortet, varpå en förvirrad Rodic reagerade.

Lindgren insåg då sitt misstag och de båda kunde till sist skratta och klappa om varandra, innan Rodic och hans Öster fyllde på med ytterligare två mål under matchens andra akt i en riktig överkörning av Jönköpings Södra.

Förutom en riktig maktdemonstration innebär slutresultatet 4-0 att Öster behåller den allsvenska kvalplatsen, samtidigt som Jönköping tappar i kampen om samma kvalplats.

Öster: Prekovic – Herdonsson, Berg, Hedlund, Sigurgeirsson – Ljung, Kusu – Bergmark Wiberg, Söderberg, Rodic – Westermark.

Jönköping: Celic – Strandsäter, Manns, Sjöstrand Bjurnemark, Ben Lamin, Moenza – Nikolic, Karlin, Adrian, Dzelili – Silverholt.