Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mjällby sugen på nytt tränarjobb - men: "Vill helst inte arbeta i Sverige"

Superettan

Johan Mjällby fortsätter gärna tränarkarriären.
Men nästa klubb vill han inte ska vara i Sverige.
- Det är annorlunda i Sverige, inte vad jag varit van vid att jobba med, säger han till Glasgow Evening Times.

Foto: Bildbyrån.

Johan Mjällby fick i början av juli, efter en usel säsongsinledning med Gefle i superettan, sparken från jobbet som huvudtränare i klubben. Mjällby hade dessförinnan jobbat i Västerås SK.

Men efter två månader vid sidan av planen är han nu sugen på att återvända till tränarbänken. Det säger han till tidningen Glasgow Evening Times, en tidning som han pratade med i samband med en välgörenhetsmatch på Celtic Park, som även Henrik Larsson deltog i, under lördagen.

Men den här gången vill han dock inte jobba med en klubb i Sverige.

- Nu har jag jobbat i två klubbar i Sverige och det har varit intressant. Men nu vill jag helst inte arbeta i Sverige, säger han till tidningen.

ANNONS

- Det är annorlunda i Sverige, inte vad jag varit van vid att jobba med på den högsta nivån här under några år, men också i Bolton i The Championship.

Mjällby säger också att han inte hade något emot att få lämna sitt jobb i Gefle.

- Jag var ganska nöjd med att vi gick skilda vägar eftersom vi hade olika åsikter om truppen. Om resultaten inte kommer så måste man bryta upp eller fortsätter jobba hårt, men man behöver också människor som tror på dig.

Johan Mjällby jobbade som assisterande tränare för Niel Lennon i både Celtic och Bolton under åren 2010 - 2015. Därefter vände han hem till Sverige och Västerås innan flyttlasset gick till Gefle inför den här säsongen.

Publicerad 2018-09-10 kl 08:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto