Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mortensen sågar TFF: "En kall och cynisk värld"

Superettan

Nicolas Mortensen sågar TFF - efter uppbrottet.
Dansken tycker inte att klubben har visat respekt.
- Det är en kall och cynisk värld, säger han till Tipsbladet.

Foto: Bildbyrån.

Trelleborgs FF gick i veckan ut med att danske forwarden Nicolas Mortensen, 30, lämnar i förtid - efter två och ett halvt år och ett mål på sju inhopp i år i superettan. Sportchefen Salif Camara Jönsson sa, i samband med avskedet, att årets säsong inte sett ut som någon av parterna tänkt sig med anledning av frånvaro under försäsongen, en avstängning under inledningen, och totalt sett inte så mycket speltid. Enligt Camara Jönsson ville Mortensen ha mer speltid, och i slutändan blev det alltså inte en fortsättning. 

- En grundläggande förutsättning i alla team är att de som ingår i teamet faktiskt vill vara där och visar fullt fokus på sin uppgift. Om inte måste någon förändring ske, och det är det vi ser nu. Vi hade gärna sett att kontraktet fullföljdes men vi tror att detta blir den bästa lösningen för bägge parter. Vi är tacksamma för de säsonger Nicolas spelat med oss och vi önskar honom såklart all lycka i kommande utmaningar, sa sportchefen. 

Annons

Mortensen, som i fjol stod för sju mål på 17 matcher med TFF i superettan, riktar nu kritik mot den skånska klubben, då han ville stanna kvar. 

Det var en tråkig upplösning med Trelleborg. Tajmingen var inte superbra, tycker jag. Jag hade egentligen en känsla av att jag ville spela färdigt säsongen resten av året. Det verkade som om det inte fanns den ömsesidiga respekten från både mig till Trelleborg och från Trelleborg till mig, säger han i en intervju med danska sajten Tipsbladet.

Mortensen, som nu avslutar sin karriär och kommer att arbeta civilt, tycker att TFF kunde uppträtt mer respektfullt mot honom, även om planen från början var att lämna superettan-klubben efter den här säsongen. 

Det är en kall och cynisk värld. Från den dag det meddelades att jag skulle avsluta min karriär efter säsongen ändrades de totalt. Det var en hård upplevelse. Det gick från att vara startspelare till bänkspelare, och det var nog ett försök att få ut mig så snabbt som möjligt. Jag tror att fotbollsklubbar kan vara nervösa över att spelare inte ska prestera när man väljer att avsluta karriären efter säsongen, säger han och fortsätter:

Annons

Jag tycker att jag har gjort precis tvärtom. Jag tycker faktiskt att jag har blivit bättre. Jag har alltid presterat när jag har spelat och gjort mål. Jag har också varit där för de unga spelarna i omklädningsrummet. Jag var också nära att bli kapten, men sedan blev jag skadad. Det är den kalla och cyniska delen av världen, när man delar något som inte har med Trelleborg att göra så vill de ha något annat.

På frågan om det inte är vettigt att satsa på andra spelare när en spelare har bestämt sig för att lämna efter en säsong är svaret följande:

Ja, jag har också tänkt på att de kommer att prioritera annorlunda på längre sikt. Jag tror att de har spelat med en annan anfallare som också är med nästa säsong. Det är kanske också ganska normalt i fotboll. Oavsett om jag gjorde mig själv narr genom att spela med öppna kort för tidigt, så ja och nej. Jag tycker alltid att jag har varit en ärlig person, men jag förväntade mig mer av Trelleborg.

Annons

Mortensens plan är nu alltså att jobba civilt, även om han inte stänger dörren helt och hållet till fotbollen. 

Jag är lite tveksam till om jag fortfarande ska spela lite fotboll vid sidan av jobbet. Jag överväger det. Det blir troligtvis på en lägre nivå i de lägre divisionerna. Jag är bara 30 år, så jag kommer nog sakna att göra mål, säger han. 

TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson hälsar till Fotbollskanalen att han inte har några kommentarer till kritiken.

Publicerad 2024-06-14 kl 12:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto