Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nobbade spel i allsvenskan - följer med Gais ner i ettan: "Det var inget enkelt beslut"

Superettan 2022-01-02 kl 16:52

Han valde bort spel i allsvenskan och superettan.
Nu är det klart att August Wängberg förlänger sitt kontrakt och följer med Gais ner till ettan.
- Det hade känts fel att lämna i det här läget, säger mittbacken till Göteborgs-Posten.

Foto: Bildbyrån

August Wängberg.

Efter kvalförlusten mot Dalkurd var fiaskot ett faktum: Gais åker ur superettan och spelar i ettan 2022. Lagkaptenen August Wängberg, 28, har spelat i klubben sedan 2017 och ställdes efter säsongens slut inför ett svårt val.

28-åringen hade då nämligen intresse från klubbar i både allsvenskan och superettan.

- Det har funnits intresse från klubbar på högre nivå, i både superettan och allsvenskan. Och att spela i Ettan är en helt annan verklighet. Jag börjar komma till åren nu och det blir ju inte enklare att komma högre upp ju äldre man blir. Så det är klart att jag har grubblat, säger Wängberg till Göteborgs-Posten.

ANNONS

Trots intresset väljer August Wängberg att följa med Gais ner till ettan. Nu är det nämligen klart att mittbacken förlänger sitt kontrakt med Göteborgsklubben.

- Det var inget enkelt beslut. Men för mig kändes det som det rätta valet att skriva på. Jag var rätt tydlig med Gais, att om ni fixar ett erbjudande som fungerar för mig så kommer jag att stanna här. Jag tycker om klubben så mycket och brinner för den. Det hade känts fel att lämna i det här läget, säger August Wängberg till GP, och berättar om supportrarnas betydelse för beslutet:

- Kärleken från supportrarna har verkligen hjälpt till och underlättat beslutet, att man känner att man har stöd därifrån. Det är en så fin klubb, och det är därför jag vill stanna. Jag trivs så bra på Gaisgården och alla fina människor kring klubben.

Det nya kontraktet är skrivet över 2022.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto