Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling nöjd efter ett års argentinsk fysträning: ”Har tunnare och mer rörliga spelare nu”

Superettan

Rickard Norling har tränat Assyriska i ett drygt år. Fotbollskanalen har träffat honom och pratat argentinsk fysträning, bålstyrka och Södertäljerivalitet.

Rickard Norling ser lite förvirrad ut, faktiskt.

- Var är vårt bord då? undrar han och ser sig om i lokalen.

Det är upptaktsträff för superettan på Kungsholmen i Stockholm. Sexton lag trängs på en liten yta, och Assyriskatränaren Norling hejar och morsar på folk till höger och vänster. Många vill intervjua honom, men mest är det tränare och spelare från andra lag som bara vill hälsa och snacka lite.

Den förre AIK-tränaren tränger sig försiktigt fram bland allt fotbollsfolk. Väl vid det bord som tilldelats Assyriska pustar Norling ut.

- Så där ja.

Tidigare under upptaktsträffen har Rickard Norling stått på scen och pratat om Assyriskas argentinske fystränare som han själv plockade in när han började i klubben. Han pratar gärna mer om Rodrigo Reynoso, som fystränaren heter. De träffades när Norling var på studiebesök i Argentina.

ANNONS

- Det var när jag tog en timeout efter AIK. Jag hade varit mycket i Argentina med AIK och tittat på spelare, så jag hade lite kontakter. Jag följde ett lag under en och en halv månad och blev imponerad av Rodrigo. Jag fastnade för hans arbetssätt, säger Norling.

Assyriskabossen berättar att det framförallt var spelarnas fysiska profil han imponerades av. Spelarna i det argentinska laget motsvarade superettaspelare, men var mycket lättare, tunnare och mer rörliga.

- De hade möjligheten att förflytta sig på planen mer funktionellt. Så när jag blev klar för Assyriska frågade jag om det fanns möjlighet att anställa Rodrigo, och det gick bra. Under ett år har vi nu försökt anpassa vår träning till det som vi båda hade i bagaget. Sedan har vi utvecklat det allt eftersom.

Norling säger sig redan se resultat från den ändrade fysträningen – som bland annat gått ut på att helt slopa tung skivstångsträning och i stället fokusera på att stärka bålen. Göra spelarna starka utan att göra dem biffiga och klumpiga, helt enkelt.

ANNONS

- Jag ser inte nödvändigtvis snabbare spelare, men de är definitivt tunnare och mer rörliga, säger Norling och ser nöjd ut.

I fjol blev Assyriska fyra i superettan, fyra poäng från kvalplats. Norling tycker att laget i år är tillräckligt bra för att hänga med de bästa lagen däruppe. Motiveras laget extra mycket av att lokalrivalen Syrianska nu gått upp till allsvenskan?

- Trots allt så blir man inte bättre av att vara frustrerad eller avundsjuk eller fundersam, säger Norling.

- Det kanske är ett tråkigt svar, men det som gör oss bättre är det vi själva gör i vardagen. Vi blir inte bättre av att fundera på vad de gör, fortsätter Assyriskatränaren som dock går med på att det vore kul med två Södertäljelag i allsvenskan nästa säsong.

- Ja, varför inte!

Publicerad 2011-04-05 kl 18:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto