Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny kris för ÅFF - planen håller inte

Superettan

Åtvidabergs kriser har varit många de senaste månaderna. Nu kommer beskedet att konstgräset på Kopparvallen inte håller.

Foto: SCANPIX

Det är en tuff ekonomisk situation som Åtvidabergs FF befinner sig i just nu. Efter att ha fått varsla många ur personalen tidigare i vintras, drog storsponsorn Conrad sig ur klubben för några dagar sedan. Nu kommer nästa smäll: konstgräset håller inte på Kopparvallen enligt kontrollanter. Planen blev underkänd på två punkter, slitet med dåligt underlag och för lite granulat.

Ordförande i Kopparvallen i Åtvidaberg AB och tillika kommunalrådet Mira Wedenberg säger till Östgöta Correspondenten att de hoppas att planen ska kunna brukas i alla fall. 

- Vi väntar på besked från förbundet om vad som måste göras. Förhoppningen är att gräset ska hålla ett år till. Vi vill nyttja det så länge det går. Det skulle också ge oss mer tid för att lösa finansieringsfrågan, säger Wedenberg till Corren.

Annons

Konstgräset lades senast om sommaren 2010 och har fått många negativa omdömen den gångna säsongen, där bland annat ÅFF-tränaren Roar Hansen varit kritisk. Omläggningen beräknas kosta runt fem miljoner kronor och ingen vet i nuläget hur detta ska finansieras.  

Publicerad 2016-01-12 kl 13:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto