Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Gais förlänger med succéspelare

Superettan

Julius Lindberg har imponerat för Gais under säsongen 2020.
Det belönas han nu för med ett nytt treårskontrakt.
Skönt att gå in i säsongen med mer än bara ett år kvar, säger Lindberg till Gais hemsida.

Foto: Bildbyrån.

21-årige Julius Lindberg lämnade Qviding efter säsongen 2019, där han stod för tio mål och 17 assist under säsongen och blev utsedd till bästa mittfältare i division två Västra Götaland.

Efter att många klubbar varit och ryckt i honom därefter skrev han till slut på för Gais, där han precis har avslutat sin första säsong någonsin på elitnivå - som han imponerat under.

Lundberg stod för sex mål och två assist på de 23 framträdanden han gjorde i Gais-tröjan under 2020. Det var tillräckligt för att komma tvåa i klubbens interna poängliga, efter Ricky Yarsuvat, men även tillräckligt för att få ett nytt avtal med klubben.

Annons

Under fredagen gick Gais ut på sin hemsida med att Lindberg skrivit på för tre nya år med klubben, då han haft ett år kvar på sitt tidigare avtal. Det innebär att 21-åringen nu stannar i klubben till och med säsongen 2023.

- Julius Lindberg är den spelare som kanske haft den tydligaste utvecklingen i klubben under 2020. Han är snabb, irrationell och väldigt bra på att slå sin motståndare, med lite mer erfarenhet så kommer han att ta ytterligare steg och det blir spännande att följa hans utveckling under kommande säsonger i Gais, säger sportchefen Nicklas Karlström till klubbens hemsida.

- Det känns ju väldigt bra för min del också. Skönt att gå in i säsongen med mer än bara ett år kvar, säger Lindberg.

Lindberg berättar sedan för hemsidan att han är nöjd att skriva på för ytterligare tre år och att han är nöjd med sitt första år på elitnivå - men samtidigt är han ändå självkritisk.

Annons

- Jo, det är jag (nöjd med säsongen 2020). Jag hade högre mål när jag gick in i 2020, men skadan gjorde ju att jag kom lite efter under en period. Men visst, det är klart att jag också är nöjd med stora delar av säsongen.

Publicerad 2020-12-12 kl 16:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto