Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Harun Ibrahim klar för Molde

Eliteserien

Harun Ibrahim, 19, har fattat sitt beslut.
Talangen lämnar Gais för norska mästarklubben Molde.
- Vi kände att detta är rätt beslut för alla parter, säger klubbchef Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.

3:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Gais-IFK Norrköping.

Gais-talangen Harun Ibrahim har varit ryktenas man senaste tiden. 

I slutet av januari uppgav Expressen att AIK var nära att värva mittfältaren, men kort därefter gav sig norska Molde in i jakten på talangen och det har rått en dragkamp mellan de nordiska storklubbarna om 19-åringens signatur.

Nu har Ibrahim fattat sitt beslut. Han väljer att gå till Molde, som är regerande mästare i Norge.

- När en spelare utvecklas i den fart som i Haruns fall så är det bara en tidsfråga innan andra klubbar får upp ögonen för honom. Vi är väldigt glada för Haruns skull som under hela sin period i Gais varit ett föredöme i allt som rör en spelares förberedelser för att prestera på topp med sin fotboll, säger Gais klubbchef Magnus Sköldmark i pressmeddelandet.

Annons

- När Molde, som tidigt visade intresse, och spelarens vilja överensstämde så kände vi att detta är rätt beslut för alla parter. Vi har haft en väldigt bra dialog med Molde, som agerat väldigt professionellt i den här förhandlingen. Vi tackar Harun för hans fantastiska insatser i Gais och ser fram emot att se vad han ska åstadkomma i framtiden.

Harun Ibrahim själv om sin övergång till Molde:

- Jag vill först och främst tacka alla i och runtom Gais för två oerhört lärorika år! Jag är oerhört hedrad över att ha fått representera en så fin klubb. Gais tog emot en oprövad 17-åring med stora drömmar och lämnar ifrån sig en mer utbildad och ännu mer driven fotbollspelare. Detta är jag evigt tacksam för. Jag vill också tacka alla underbara supportrar för det fantastiska stödet i både med och motgång! De betyder allt och Gais hade inte vart sig lik utan er.

Annons

Kontraktet med Molde sträcker sig till slutet av säsongen 2026. 

- Harun är en jättespännande talang som vi har följt länge. Det är en spelare med bra teknik, låg tyngdpunkt och snabbhet som kan spela på flera positioner. Vi har stor tro på honom, säger Moldes vd Ole Erik Stavrum i ett pressmeddelande. 

Harun Ibrahim gjorde totalt 36 tävlingsmatcher för Gais representationslag och han noterades för fem mål. 19-åringens kontrakt med Göteborgsklubben gick ut efter den här säsongen. 

Publicerad 2023-02-22 kl 16:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto