POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
5v

Officiellt: Keene klar för Öster: "Känns fantastiskt"

Foto: Bildbyrån och Twitter.

James Keene återvänder till svensk fotboll.
Anfallaren är klar för Östers IF.
- Det känns fantastiskt härligt, säger han i en kommentar.

James Keene har ett förflutet i flera svenska klubbar. Bland annat har den engelska anfallaren tillhört Djurgården, Elfsborg och Halmstad. Och nu blir det ytterligare en svensk klubbadress för 33-åringen, som under onsdagen presenterades som ny Öster-spelare.

- Det känns fantastiskt härligt, en gammal och fin klassisk klubb som man alltid har haft koll på. Jag fick en väldigt bra känsla när jag träffade klubben i förra veckan och när man kollar på laget så ser man att det finns mycket kvalitet och potential för att kunna lyfta klubben framåt. Av det jag har sett så är laget bättre än vad resultaten hittills visat och jag hoppas att jag kan bidra på mitt sätt med mina styrkor för att laget ska kunna klättra i tabellen, säger han i en kommentar på Smålandsklubbens hemsida.

- Jag hade alternativ, både utomlands och andra alternativ. Men från det att jag pratade med manager Christian Järdler för första gången så har det känts oerhört bra och jag har fått en bra magkänsla, om klubben, faciliteterna, arbetssätt och framtidsplanerna. Jag har även hört mycket gott om klubben från folk i min närhet och jag känner att jag verkligen kommer att trivas och kunna spela den typ av fotboll som jag vill spela.

Keene kommer närmast från spel i sydafrikanska Bidvest Wits som han har tillhört sedan 2016.

Östers manager Christian Järdler:

- Vi är väldigt glada att James väljer att fortsätta sin karriär i Östers IF. Vi har velat förstärka truppen med erfarenhet, karaktär och attityd och det är tre ord som personifierar James Keene. Han är snabb, stark i kroppen, bra både felvänd som kombinationsspelare och vass i djupled och är rejäl i boxen. Han besitter också en defensiv spelförståelse och arbetar otroligt hårt. James målsnitt är stabilt och under sina år i Sydafrika snittade han mål i var tredje match.

Publicerad 2019-07-17 kl 13:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå