Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Öis förstärker med tidigare J-Södra-försvarare

Superettan

Joakim Karlsson förstärker Örgryte till kommande säsong.
Den tidigare Kalmar FF- och J-Södra-försvararen har tecknat ett avtal över 2021.
- Jag tror att jag kan bidra med engagemang, vilja och att ställa krav på mina medspelare, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Joakim Karlssons kontrakt med Jönköpings Södra gick ut efter den nyss avslutade säsongen. Nu står det klart att försvararen spelar i superettan även 2020, men istället med Örgryte.

- Redan från första kontakten med Igor kände jag att det fanns en proffsighet här som genomsyrade allt från dag 1. Även när jag pratat med tränare har allt känts klockrent. Jag tror att jag kan bidra med engagemang, vilja och att ställa krav på mina medspelare nu när vi ska ta nästa steg. Folk kan förvänta sig en spelare som alltid gör sitt yttersta och spelar efter sina kvalitéer, säger han till klubbens hemsida.

30-åringen, som även spelat i Kalmar FF och Kristianstad, har spelat i J-Södra sedan 2012, där han under det gångna året noterades för 12 matcher i ligaspelet. Sammanlagt blev det 130 matcher för försvararen i J-Södra, då han nu skrivit på för Öis fram över säsongen 2021.

ANNONS

- Joakim är en stark mittback med meriter både från allsvenskan och superettan och en mittback som har sina styrkor i duellspelet i sin aggressivitet och framförallt i att styra sina kollegor runt omkring sig. Han besitter stora ledaregenskaper och det har varit väldigt viktigt för vår del att få in den profilen på spelare i vårt truppbygge, säger Öis sportchef Igor Krulj till klubbens hemsida.

Publicerad 2019-12-27 kl 15:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto