Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Öis-kaptenen svårt knäskadad: "Jag hoppas att inte hela nästa år är kört"

Superettan

Daniel Paulson skadade sig i matchen mot HBK.
Nu står det klart att Öis-kaptenen har slitit av korsbandet.
- Det är tungt, säger han till GP.

Foto: Bildbyrån.

Örgryte vann mot Halmstads BK med 2-1 och gick därmed om HBK i superettan. Men trots vinsten var inte allt guld och gröna skogar för klubben. I den 55:e minuten vred Örgrytes lagkapten Daniel Paulson till knät och tvingades till att byta.

Redan inledningsvis befarade Öis det värsta, att Paulson slitet av korsbandet. Nu bekräftar läkaren Lasse Petersson för GP att det klubben befarade också är sant.

- Det är en främre korsbandsskada. Den kan vara partiell eller total, det vet vi inte, men det är en instabilitet i knäet som vi måste vara noggranna med, säger Peterson till GP.

Hur lång tid det tar att rehabilitera sig från en korsbandsskada varierar från fall till. Ibland kan det ta upp till ett år innan läkeprocessen är helt färdig.

Annons

Daniel Paulson medger att det är jobbigt att han ådragit sig en tuff skada.

- Det är tungt. Jag har fortfarande svårt att se att det har hänt, att förstå vad det innebär. Det tar en stund innan man fattar vad det betyder. Men det är många som har kommit tillbaka från korsbandsskador, så det är inte över. Men en lång rehab väntar, säger han till GP.

Öis-kaptenen hoppas dock vara tillbaka i spel nästa säsong, även om han kommer att vara frånvarande en stor del av den.

- Jag hoppas att inte hela nästa år är kört. Målet är att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Det är svårt att säga vad det innebär i tid innan man ens vet exakt vad det är. Det känns bara dumt att spekulera.

Publicerad 2018-11-05 kl 17:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto