Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oklar framtid för HIF-kvartett: "Vi är i dialog med Loeper”

Superettan

HELSINGBORG. Flera spelare har lämnat, men hopp finns om att förlänga med Wilhelm Loeper.
Mikael Dahlberg redogör för kontraktsläget i Helsingborg och kommenterar Rasmus Jönssons avsked.
- Vi var inte oense, säger han.  

Foto: Bildbyrån.

Emil Hellman, Victor Blixt och Vilgot Carlsson har lämnat Helsingborgs IF medan Erik Ring och Pavle Vagic återvänt till AIK respektive Hammarby efter lån. Andreas Landgren och Victor Göransson har avslutit sina karriärer, och klubbikonen Rasmus Jönsson fortsätter inte i HIF när hans avtal går ut vid årsskiftet.  

Mikael Dahlberg, sportslig ansvarig i klubben, menar att Jönssons avsked inte var dramatiskt. Den 33-årige mittfältaren upplevde ett skadefyllt 2023 och var inte ordinarie i superettan-tolvan. 

- Rasmus är en spelare som varit i HIF, som man själv har spelat med. Till slut var känslan att när Rasmus hade den rollen här, där han inte spelade en lika framträdande (roll), då var det gemensamt att det inte riktigt var läge att fortsätta här. Vi var inte oense i vägen fram, säger Mikael Dahlberg.  

Annons

Andra spelare med utgående avtal är Cole Alexander, Wilhelm Loeper och Charlie Weberg. Alexander lämnade sydafrikanska Kaizer Chiefs i augusti och skrev ett korttidskontrakt med HIF. Dahlberg bekräftar att de inte samtalar om en förlängning just nu, utan att truppbygget ska ses över först.  

Högeryttern Loeper har varit i klubben sedan 2021 och blev nyligen utsedd till “årets HIF:are" bland herrspelarna. Kalmar FF är dock intresserad av 25-åringens tjänster, vilket HD rapporterade om i höstas. Även Fotbollskanalen erfar att Kalmar är kvar i bilden.  

Dahlberg hoppas däremot att publikfavoriten skriver ett nytt avtal med HIF.  

- Loeper är vi i dialog med om ett avtal. Just nu är han inte i Helsingborg men vi har haft en dialog innan han åkte och har det fortsatt med hans agent. Vi kommer att fånga upp honom (Loeper) så fort han är tillbaka, säger han och fortsätter om den jämngamle mittbacken Weberg:  

Annons

- I Charlies fall har det med att vi behöver titta på positioner runt omkring. Vad händer med spelarna vi har och hur ser det ut? Där har vi också en dialog igång. Den har varit mer konkret i Loepers fall än i Charlies. 

Dahlberg har även ett specialfall i Lucas Lingman. Den finländske landslagsmittfältaren värvades från HJK i januari 2022 men återvände till Helsingfors av personliga skäl bara ett halvår senare. Lånet i HJK löper snart ut och Lingman har ytterligare två år kvar på avtalet med HIF.  

Dahlberg menar att de har en dialog med 25-åringen om framtiden.  

- Det är samma som med de andra. Han har kontrakt och då räknar jag med att han är med när vi drar igång - om inte något annat händer, avslutar Mikael Dahlberg. 

Publicerad 2023-12-07 kl 11:22

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto