Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oremo korsbandsskadad igen: "Otroligt tungt"

Superettan

Johan Oremo missade hösten 2017 med en korsbandsskada.
Nu har HBK-anfallaren skadat samma knä igen.
- Otroligt tungt! Jag såg verkligen fram emot den här säsongen, säger Oremo till Hallandsposten.

Foto: Bildbyrån

I slutet på augusti 2017 åkte Johan Oremo på en korsbandsskada - sin andra i karriären. Anfallaren gjorde då en snabb återhämtning och var tillbaka i början på mars följande år. Nu har olyckan varit framme på nytt för Oremo, som dragit korsbandet i samma knä som senast. Skadan inträffade under en träning.

- Vi spelade possessionspel och jag tog emot en passning på volley och när jag sedan skulle sätta ner vänsterbenet vek sig knät. Det var ingen duell överhuvudtaget, säger Oremo till Hallandsposten.

- Otroligt tungt! Jag såg verkligen fram emot den här säsongen.

Sjukgymnasten Simon Bakkioui förklarar dock att det finns vissa ljuspunkter. Då Oremo tidigare opererat båda korsbanden tidigare så går det inte att ta en del, "oftast knäskålssenan", från honom igen. Istället får man ta motsvarande del från en avliden person - en metod som ska skynda på rehabiliteringen.

ANNONS

- Ja, det går mycket snabbare, runt fyra månader. Så med operation i slutet av mars ska Johan kunna börja träna med boll redan i augusti igen. Sedan återstår det förstås att se när han är redo för spel igen – det är många faktorer som spelar in där, säger Bakkioui.

Skadan på Oremo är tungt slag för HBK som har det tunt på anfallssidan redan sedan tidigare. Tränaren Igor Krulj säger till Hallandsposten att man tittar på olika alternativ där det troligaste är ett lån och att samarbetet med FCK är en möjlighet.

Publicerad 2019-03-06 kl 20:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto