Örgryte ett steg närmare Allsvenskan

Örgryte tog ett stort kliv mot allsvenskan genom att vinna seriefinalen i superettan mot Assyriska, på bortaplan, med 1-0.
-Jag är otroligt nöjd, säger Öis-tränaren Janne Carlsson.

Fri entré lockade hela 6 125 personer - säsongens bästa publiksiffra i superettan - till seriefinalen i Södertälje. Och publiken fick se en sprakande första halvlek, i högt tempo.
Matchens bästa sekvens kom efter en knapp halvtimme, då Örgrytes skicklige anfallare Boyd Mwila vaskade fram en halvchans och träffade stolpen. Assyriska kontrade direkt, och bara 69 sekunder senare sprang Göran Marklund sig fri och träffade målramen på andra sidan.
Just Marklund hade de bästa chanserna i hemmalaget, men det ville sig inte.
I stället tog Öis ledningen, och givetvis hade Mwila ett finger med i förarbetet. Han nickade ner ett inlägg till Alexander Mellqvist som kontrollerat placerade bollen till vänster om målvakten Jon Rytterbro.

I andra halvlek bjöd inte Örgryte upp till spel, och hade bara ett skott på mål. Assyriska däremot hade ett tiotal hyggliga chanser, men hade svårt att ens träffa målramen.
Värste målsumparen var Göran Marklund.
-När man träffar stolpen första gången känns det surt, andra gången misströstar man lite, säger den rutinerade anfallaren med ett uppgivet leende.
Örgrytes tränare Janne Carlsson hyllade sin backlinje, men erkände att resultatet inte speglade matchbilden.
-Vi försvarar oss bra, men jag måste säga att vi också hade en jäkla tur, säger han.
Hans Örgryte ryckte nu åt sig en stor ledning - åtta poäng före nya tabelltrean Häcken, som stabilt besegrade Limhamn/Bunkeflo hemma med 3-1.
Häcken har, liksom Åtvidaberg, häng på Assyriska, tre poäng bakom. Nästa omgång blir mycket viktig - Örgryte möter då Häcken, och Åtvidaberg möter Assyriska.