Örebro bortabesegrade Örgryte med 3-0.
Ett resultat som innebär att Örgryte är fast förankrat i botten av superettan.

Örebros bortamatch med Örgryte var något av ett ångestmöte på förhand. Örgryte är fast förankrat i botten och är i stort poängbehov för att undvika en degradering till division 1.

Örebro i sin tur behöver knipa poäng, för att skapa andrum ner till Sundsvall på den negativa kvalplatsen. Men att gästerna var i ett utsatt läge märktes inte i matchupptakten.

I den 35:e matchminuten servade David Seger in ett inlägg. I straffområdet lämnades Samuel Kroon fri och från nära håll kunde anfallaren nicka in ledningsmålet. Men när bortaspelarna var mitt uppe i sitt firande blåstes målet av för offside.

Kroon, som såg ut att vara på rätt sida med god marginal, var till synes förtvivlad över beslutet. Men efter en kortare domarkonferens korrigerades beslutet och målet godkändes.

- Jag har ingen aning om hur de kan ta offside där. Jag blev ju helt förkrossad när det blev offside, jag förstod ingenting, för jag kände ju att jag var två meter onside. Så det är tur att de ändrar sig och det ska de ha heder för, förkunnade Samuel Kroon för Discovery+ i halvtid.

Efter Kroons ledningsmål passade Kalle Holmberg på att utöka ledningen precis innan halvtidsvilan och ställningen var 2-0 inför matchens andra akt.

I den andra halvleken kunde sedan Kalle Hplmberg utöka ledningen, när han fastställde slutresultatet 3-0 i början av den andra halvleken.

Resultatet innebär att Örgrytes situation blir än mer prekär. Laget innehar alltjämt den sista kvalplatsen, men kan passeras av jagande Helsingborg under omgången.

Örgryte: Nilsson – Tagesson, Azulay, Haglind Sangré, Andreasson – Holmén, Sadiku, Paulson – Dahlqvist, Dahlström, Christoffersson.

Örebro: Eskelinen – Crona, Hultqvist, Andrésson – Björnkvist, Shlimon, Walker, Seger, Valgeirsson – Kroon, Holmberg.