Örgryte föll - trots en man mer i 65 minuter

Brage fick spela med en man mindre i 65 minuter.
Det spelade ingen roll när Örgryte avfärdades med 4-1 hemma i Borlänge.
- Det är under all kritik att göra den prestationen vi gör, sa Örgrytes Daniel Paulson till Discovery+ efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Örgryte kämpar med näbbar och klor för att hålla behörigt avstånd ner till nedflyttningsplatserna i superettan-tabellen.

I söndagens bortamatch mot Brage fick man en gyllene möjlighet att ta tre ytterst viktiga poäng.

Den 25: matchminut, vid ställningen 0-0, tog Seth Hellberg ett nackgrepp på Örgrytes Daniel Paulson. Domaren Oscar Johnson tvekade inte innan han drog fram det röda kortet och Brage fick med andra ord spela med tio man under de avslutande 65 minuterna.

Men i stället för en Örgryte-anstormning, var det Brage som skulle näta både en och två gånger innan halvtidsvilan.

Först rakade Jeronimo Semedo Camoes in ledningsmålet från nära håll, därefter kunde Pontus Rödin knoppa in 2-0-målet precis innan halvtidsvilan.

I början av den andra halvleken skulle gästernas Amel Mujanic förvisso reducera, men med knappt fem minuter kvar gjorde Brage två snabba mål fram till slutresultatet 4-1.

Efter matchen var det bistra miner i Örgryte och Nicklas Bärkroth och de andra spelarna fick möta det missnöjda bortaföljet efter slutsignalen.

- Det är under all kritik att göra det prestationen vi gör med en man mer på banan så länge. Det är en stor besvikelse, sa Örgrytes Daniel Paulson till Discovery+ efter matchen och fortsatte:

- Vi börjar matchen rätt bra, men vi vill så klart gå för att ta tre poäng och blir lite för ivriga i det

Brage: Bernardini – Tamimi, Zetterström, Rödin, Persson – Jonsson, Sletsjøe, Hellberg – Semedo Camoes, Karlberg, Berggren.

Örgryte: Nilsson – Svensson, Styffe, Haglind Sangré, Tagesson, K. Dahlqvist – Paulson. Drott, Sadiku, I. Dahlqvist – Lundberg.