Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Östers allsvenska plan – ska värva två stjärnnamn

Superettan

Ännu inte helt klara - men Öster rustar redan för allsvenskan. Nu berättar sportchefen om hur truppen ska förstärkas för att hänga kvar.
- Vi letar efter fyra nya spelare, och två etablerade allsvenska spelare, säger Peter "Kuno" Johansson.

Öster har tagit superettan med storm, en enda förlust och bara ett haveri av historiska mått kan hindra Växjöklubben från allsvenskt spel 2013.

TV4:s expertkommentator Anders Andersson drog i en intervju med FotbollDirekt i lördags paralleller mellan årets Öster och Mjällby 2010 – Mjällby, då nykomlingar men med en ganska flygfärdig trupp redan i superettan året innan och som också klarade sig alldeles utmärkt med en stark sjätteplats i allsvenskan.

Östers sportchef Peter ”Kuno” Johansson ser dock en nödvändighet i att ta in fler namn för att klara sig kvar.

- Vi känner oss rustade som lag, men vi behöver spelare med spetsegenskaper i allsvenskan. Det vi diskuterar nu är fyra nya spelare på lite olika positioner, säger ”Kuno” till FotbollDirekt.se och fortsätter:

ANNONS

- Vi ser en nödvändighet i att ta in i alla fall två etablerade allsvenska spelare, sådana som har stämplat in varje dag så att säga, och som vet vad det handlar om. Det finns det resurser till så det kommer vi att göra.

Marcus Ekenberg från Mjällby som ni jagade i somras, den typen? 

- Precis en sådan spelare, den erfarenheten. Vi behöver det och jag tror att det är värdefullt på flera sätt än bara på planen. Vi har ju till exempel Joachim Lantz hos oss nu, och vi ska diskutera med honom om hur han ser på en fortsättning.

Ni erbjuder honom en förlängning över nästa år alltså?

- Kanske inte nödvändigtvis, men det är en diskussion vi får ta efter säsongen, hur han känner och hur vi känner. Vi har en ganska bra åldersstruktur på mittbacken med Joachim som är lite äldre, Mario Vasilj som är 83:a och lite yngre killar som Kalle Lindblad som är 92:a, och Johan Andersson, en 95:a som vi tror mycket på. Det är överhuvudtaget en sådan åldersmix vi behöver.

ANNONS

Vidare vill ”Kuno” och Öster ha ett snabbare omställningsspel, och letar därmed spelare därefter.

- Ja, vi söker en eller två omställningsspelare, det är en del i vårt spel som vi ser behöver utvecklas. Sedan om det är en mittfältare, en forward eller vad det är… klyschan är ju att man ska ta in en i varje lagdel, och det är väl så vi resonerar. Men det beror lite på hur det ser ut med den befintliga truppen också, som med Lantz till exempel.

Så överlägsna som ni har varit superettan, vad skulle truppen som ni har just nu kunna göra i allsvenskan?

- I våra bästa stunder, de bästa matcherna vi gjort i år, då är vi ett mittenlag. I våra sämsta stunder slåss vi nere i botten. Det är väl det som gynnat oss i superettan, att vi kommit undan med en del i de matcher vi varit sämre, sådant som vi förmodligen straffats för i allsvenskan.

ANNONS

Har ni till exempel följt nykomlingarna Gif Sundsvall och Åtvidaberg lite extra i år?  

- Det har vi gjort, och det har väl blivit för dem som för många nykomlingar. De öppnar väldigt bra och har sedan fallit i från mer och mer. Det är en klasskillnad mellan allsvenskan och superettan, det går inte att underskatta.

- Det är det man måste hitta, stabiliteten som lag och samtidigt ha spetsegenskaper att kunna föra ett eget spel. Vi ska inte bara försvara och jaga boll, då klarar vi oss inte kvar.

Publicerad 2012-10-15 kl 13:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto