Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Paveys speciella sits - kan skjuta ner gamla klubben i division 1

Foto: Scanpix

Kenny Pavey, 37, har spelat i Ljungskile under två sejourer.
Nu slåss hans Assyriska mot just LSK om en kvalplats i superettan.
- Ljungskile har en plats i mitt hjärta, men just nu handlar allt om Assyriska för mig, säger han till Fotbollskanalen inför lördagens avgörande.

Under lördagen ska superettan avgöras. Sista omgången av serien 2016 spelas och i botten är det en rejäl kamp. Assyriska ligger på en av två kvalplatser, men har bara två poängs försprång på Ljungskile på nedflyttningsplats. Dessutom ligger Syrianska bara en poäng före Assyriska, på den andra kvalplatsen.

I den sista matchen ställs Assyriska borta mot Örgryte, medan Ljungskile möter Trelleborg på hemmaplan och Syrianska tar emot Gais i Södertälje.

I början av oktober fick Assyriska en ny tränare i form av Charbel Abraham och lagets veteran Kenny Pavey tycker att man presterat bra den senaste tiden. Han ser positivt på läget inför avgörandet.

- Vi har en bra chans, det ligger i våra händer. Det hade varit mycket värre att behöva lita på att andra ska hjälpa oss. Det finns mycket positivitet och en bra atmosfär i laget. Vi tar med oss det till Göteborg och jag hoppas att vi kan göra vad vi gjort de senaste veckorna, säger Pavey.

Senast mot IFK Värnamo plockade Assyriska tre poäng via en 1-0-seger.

- Det var en enormt viktig seger, den ger oss chansen att ha det i egna händer. Det var inte vår bästa match den här säsongen, men vem fan bryr sig? Jag skulle kunna spela så nästan hela säsongen så länge vi vinner.

Pavey menar att det troligtvis kommer vara lite nervositet inblandat i avgörandet.

- Men det är alltid bra att vara lite nervös. Vissa säger ju att när du är nervös så innebär det att man är koncentrerad. Men man måste ha självförtroende och rätt attityd. Vi vill ju vinna den sista matchen, inte spela oavgjort. Kryss kanske inte räcker. Sen måste vi ha koll på de andra matcherna och vara smarta. Om det räcker med kryss så ska vi inte gå för vinst och sen släppa in ett mål. Vi har säkert folk som lyssnar på hur det går i de andra matcherna.

Assyriska är en speciell förening med många engagerade supportrar. Hur viktigt är det här för klubben och folket i den, att ni klarar er kvar?
- Supportrarna har kommit ner till träningarna den senaste tiden för att stötta oss. De har tänt lite bengaler och försökt få in en bra känsla hos oss inför matchen. De är passionerade och stöttar varje match även om vi inte haft den bästa av säsonger. Vi spelare och supportrar är ett, vi är enade. När vi har det jobbigt behöver vi deras support mer än någonsin och när vi spelar bra så behöver vi dem också. Jag förstår att prestationerna och resultaten det här året inte varit tillräckligt, och därför är det viktigt att lösa det här till slut och göra saker rätt inför framtiden.

Vad är viktigast i en sådan här avgörande match?
- Att hålla sig till matchplanen och till det vi tränat på. Vi ska inte göra saker vi normalt sett inte gör. Det har kanske varit ett problem i år, att vi gått ifrån vår matchplan ibland och försökt göra för mycket.

För Kenny Pavey är också bottenstriden speciell på många sätt. Ljungskile som just nu ligger på nedflyttningsplats men som vill dra ner Assyriska på nästjumboplatsen istället. var engelsmannens första klubb när han kom till Sverige. Sammanlagt har han spelat där åtta år under två sejourer och fått starka känslor för klubben.

- Det bästa hade varit om båda lagen slogs i toppen istället, att båda lagen kämpade för att ta sig upp. Men det är vad det är. Jag har en plats i mitt hjärta för Ljungskile och jag önskar dem allt det bästa, men jag måste fokusera på min arbetsgivare nu och vara professionell. Just nu handlar allt om att hålla Assyriska kvar i superettan. Men om vi båda kan gå till kval skulle jag vara väldigt glad. Jag hade ju "Kuno" (Peter Johansson, tränare i IFK Värnamo) som sportchef i Öster också. Man har många vänner inom branschen och någon kommer att ha ont när det är slut. Det är så det är i fotboll, tyvärr.

Om Assyriska spelar 1-1 och Ljungskile vinner sin match med 2-0 kommer lagen att hamna på samma poäng, exakt samma målskillnad i tillägg till att båda matcherna lagen emellan slutat 1-1. Då väntar en skiljematch mellan lagen för att avgöra vem som ska ta en kvalplats.

- Det är en möjlighet... Alltså, allt kan hända den här säsongen. Det känns som att jag skulle kunna skriva en hel bok om det här året. Det har varit en berg- och dalbana, det har hänt saker jag aldrig trodde att jag skulle uppleva. Men det är så fotbollen är, det är väl charmen med fotbollen.

Assyriska har sparkat två tränare i år, och är alltså inne på sin tredje för säsongen just nu.

- Att klara sig kvar vore ett fint slut på ett frustrerande år, förklarar Kenny Pavey.

Kan din erfarenhet betyda något i ett sådant här avgörande?
- Jag hoppas det, det är en av anledningarna till varför jag är här. Jag har varit i de här situationerna innan, jag har ju till exempel varit med om en viss match i Göteborg på precis samma arena (guldmatchen med AIK mot IFK Göteborg 2009). Jag kommer gå djupt ner i min väska av erfarenhet för att få till det där lilla extra, avslutar 37-årige Pavey.

Ljungskile-Trelleborg visas i TV4 Sport och sändningen startar klockan 15.45. Örgryte-Assyriska streamar du på C More.

Klockan 18.00 sänds sedan "Året med superettan" i TV12.

Superettan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
14 IK Frej Nedflyttning-kval 30 8 5 17 -12 29
15 Syrianska FC Nedflyttning 30 7 3 20 -27 24
16 Åtvidabergs FF Nedflyttning 30 6 5 19 -36 23
Publicerad 2016-11-05 kl 08:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER