Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Poängkungen sitter på utgående kontrakt: "Får se vad som händer"

Superettan

Örgrytes Diego Montiel har gjort 22 poäng på 25 matcher - och sitter på utgående kontrakt.
Var han spelar nästa år är ännu oklart.
- Jag vill spela klart de här tre matcherna och göra det så bra som möjligt. Sedan får man se vad som händer, säger poängkungen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Öis inledde den här säsongen starkt och toppade superettan i början av säsongen. Därefter hade laget en dipp och vann inte på elva matcher. Men en spelare som levererat under hela säsongen är Diego Montiel. Mittfältaren har gjort 22 poäng på 25 matcher och varit en bidragande orsak till att laget ligger på femteplats med tre omgångar kvar av superettan.

- Jag är nöjd med min säsong hittills. Men vi har tre matcher kvar som vi vill vinna och utan laget hade jag inte kunnat göra en så bra säsong som jag har gjort, säger han till Fotbollskanalen. 

Inför den här säsongen anslöt Montiel till Örgryte från Gefle. Han berättar att några av anledningarna till det var för att han ville ha mer speltid och få större förtroende.

ANNONS

Hans moderklubb är Västerås SK, en klubb som är på väg att ta klivet upp i superettan. VSK uppges och vara intresserat av att knyta till sig Montiel. Mittfältaren bekräftar att han en dag vill spela för VSK, men när det blir lämnar han osagt.

- Västerås kommer alltid att vara Västerås för mig. Det var där allting började och jag är därifrån. Men när det blir vet man aldrig. Jag fokuserar bara på det som händer just nu och sedan får vi se vad som händer.

Montiel berättar också att det pågår förhandlingar med Örgryte om ett nytt kontrakt.

- Vi har snackat lite grand. Men det är mest min agent som gjort det. Jag har sagt att jag vill fokusera på de tre sista matcherna och sedan får vi se vad som finns.

Vill du fortsätta i superettan eller siktar du högre upp nästa säsong?
- Det är klart att man siktar så högt upp som möjligt, det vore konstigt annars.

ANNONS

- Jag ska spela klart de här tre matcherna, ta en match i taget och försöka göra det så bra som möjligt. Sedan får man se vad som händer, det är ingenting jag fokuserar på just nu.

Vad är din målsättning?
- Min målsättning har alltid varit att ta mig utomlands. Det är en dröm jag alltid haft och en dröm som jag fortfarande jagar.

Örgryte ligger femma med tre omgångar kvar av superettan. Härnäst ställs laget mot Varberg på hemmaplan.

Publicerad 2018-10-24 kl 14:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto