TV: Sundsvall föll tungt - inför 'storpublik': "Får gåshud"

Sundsvall föll mot Jönköping Södra (1-2)
Inför "storpublik".
- Det är jättekul, jag får nästan gåshud, sa Sundsvall-anfallaren Pontus Engblom i halvtid till Discovery+.

Topplaget Gif Sundsvall tog emot Jönköping Södra under tisdagskvällen. Och det var smålänningarna som direkt skulle ta ledningen.

Eric Omondi vann bollen på högerkanten, drog ner mot kortlinjen och spelade in bollen i straffområdet. Där fanns Adrian Edqvist, som enkelt kunde trycka in 0-1.

Dock skulle Sundsvall kvittera fem minuter innan paus. Erik Andersson hittade anfallsstjärnan Pontus Engblom som gjorde sitt femte mål för säsongen. 1-1 på tavlan, men det var en annan del av matchen som stack ut ännu mer...

Idag (1 juni) trädde regeringens beslut om 500 personer på utomhusarenor i kraft. Därför var det ett betydligt mer livligt NP3 arena än vad spelarna varit vana vid under våren.

- Det är jättekul - jag får nästan gåshud bara av att du säger det. Det är det här som är fotboll. Nu är det bara 500, men det är så stor skillnad, så det är jättekul, säger han till Discovery+ och fortsätter:

- Man hör inte vad alla säger hela tiden också, så man är lite mer i sin egna bubbla. Men det är jättekul, och de eldar på oss bra.

Sundsvall fortsatte, precis som i första, att trycka på. Men det var Jönköping som skulle återta ledningen. I den 58:e minuten fick Eric Omondi bollen i djupled. Anfallaren drev in i banan, tappade bollen, fick tillbaka den, och avslutade. Skottet letade sig in i krysset och 1-2 var ett faktum.

Sundsvall låg på för en kvittering, men Jönköping lyckades hålla undan.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.