POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
31v

Rasmus Jönsson tillbaka i HIF - till väldigt låg lön i höst: ”Har haft några år där jag saknat glädje i fotbollen”

Foto: Bildbyrån

HELSINGBORG. Rasmus Jönsson kommer tillbaka till Helsingborgs IF, till låg lön och med förhoppning att användas centralt och hitta glädje igen. 
- Som barn drömde man om att spela på Olympia. Det fick jag göra, och den där känslan har inte dött ut.

Det var inte bara Andreas Granqvist som gjorde sin första träning som återvändare i Helsingborg i dag, utan Rasmus Jönsson kom sent i går kväll överens med HIF och presenterades i morse.

- Det var riktigt länge sedan jag såg så mycket fram emot att träna. 

- Jag är från stan, har vuxit upp här, och som barn drömde man om att spela på Olympia. Det fick jag göra, och den där känslan har inte dött ut. Det är fortfarande samma känsla. 

Han kommer utan övergångssumma efter en period i Odense, där han förra säsongen hade olika problem som gjorde det svårt att prestera och få speltid. 

- Jag har haft några år där jag saknat lite glädje i fotbollen. Att jag måste tycka det är kul igen. Jag har velat ta lite tid för att tänka också och verkligen ta rätt beslut. Jag ville komma till ett ställe där jag tycker det är kul och då få tillbaka lite motivation. Då finns ingen bättre klubb för mig än HIF. 

- Våren 2017 hade jag en riktigt bra vår, där jag kände mig riktigt taggad för att komma in i nästa säsong. Det började lite halvdant, sedan blev det problem med ett knä som gjorde att jag var ute fyra-fem veckor och då kom jag inte riktigt i form. Sedan blev det tidigt klart i vår att vi inte skulle spela (slutspel). Både klubben och jag visste att jag inte skulle vara kvar efter sommaren, så då förstår jag om de vill satsa på andra spelare. 

Du har spelat mycket som kantspelare i Danmark, hur känner du kring det?
- Det var också en sådan faktor som var viktig för mig. Jag känner att jag inte riktigt blivit nyttjad rätt. Man får inte riktigt ut det bästa av mig av att spela på en kant. Det är lite därför jag valde HIF. De har sagt att jag ska få en mer central roll som nummer tio, anfallare. 

På den officiella hemsidan berättade ordförande Krister Azelius att avtalet inte kommer belasta föreningens ekonomi, och lösningen blir att Rasmus Jönsson spelar med väldigt låg lön i höst, och att de sedan ska diskutera förlängning under tiden. Allt för att se vilken division föreningen är i nästa år. 

- Av alla alternativ jag har haft så gav det här klart sämst betalt. 

- Men det var helt klart värt att ta ett halvår där man inte tjänar några pengar alls i stort sett, men där man hittar tillbaka glädje, kommer igång, och presterar bra. Jag vet ju hur situationen i klubben är med ekonomin, så då får man ta det såhär. 

Du är inte här för att bara hitta flåset och dra iväg till en ny klubb?
- Nej, hade jag själv fått bestämma så hade jag siktat på ett längre kontrakt redan nu. Det hade jag gärna velat. Det är inte optimalt med femmånaderskontrakt. Det är alltid skönt att ha ro, men det är såhär och det är för tidigt att tänka på det nu. Man får ta det dag för dag. 

När det gäller hans fysiska status så har han inte tränat med boll sedan i början på juni, men har hållit igång och hoppas få speltid i åtminstone någon av kommande veckans träningsmatcher. Har de då hänt något med hans spelstil under de åren som den nu 28-årige Jönsson har varit i Wolfsburg, FSV Frankfurt, Ålborg, och Odense?

- I stora drag är jag väl samma spelare. Jag lever fortfarande mycket på min spelförståelse, och på det sättet kombinera och skapa chanser för både mig själv och mina medspelare.

Publicerad 2018-07-13 kl 20:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå