Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ryskt topplag fick nobben av HIF - Granqvist bekräftar bud på duo

Superettan

Anthony van den Hurk och Max Svensson ser just nu ut att stanna i HIF.
Nyligen tackade klubben nej till ett bud på Svensson från ryska topplaget Sotji, erfar Fotbollskanalen.
- Vi kommer inte rea ut våra spelare, säger sportchefen Andreas Granqvist.

Foto: Bildbyrån

Anthony van den Hurk och Max Svensson.

Efter degraderingen till superettan har det främst varit två spelare som det pratats om som tänkbara försäljningar för Helsingborgs IF; Anthony van den Hurk och Max Svensson. Klubben har fått in bud på båda spelarna, bekräftar sportchefen Andreas Granqvist, men hittills har man tackat nej till det som lagts upp på bordet.

Just nu ser HIF ut att få behålla sina två forwards. Van den Hurk har, enligt Fotboll Skåne, dragit till sig konkret intresse från kroatiska Hajduk Split och mot slutet av januari försökte Willem II värva Svensson, enligt Aftonbladet.

Det nederländska transferfönstret är nu stängt men enligt uppgifter till Fotbollskanalen har klubbar i ligor vars fönster fortsatt är öppet visat intresse för Svensson. Nyligen presenterade Sotji, som kan värva fram till och med den 25 februari, ett bud på 22-åringen. Men den ryska ligafyran fick nobben av HIF.

ANNONS

- Jag kommenterar inte olika klubbar som varit intresserade, men det jag kan säga är att det har funnits konkret intresse för Max och van den Hurk. Men vi har inte värderat intresset som tillräckligt för att vi ska sälja. Vi kommer inte rea ut våra spelare. Om vi ska sälja ska det vara för ett pris som vi tycker spelarna är värda, säger Andreas Granqvist till Fotbollskanalen.

Är det några förhandlingar som fortfarande lever kring Svensson eller van den Hurk?
- Just nu ligger det i deras (de intresserade klubbarna) händer. De får i så fall komma med ett nytt bud. Det finns inget konkret i dagsläget.

Räknar du med att de spelar i HIF i vår?
- Ja, fram till att vi får ett bud som vi bedömer är värt att diskutera så är de ju våra spelare. I dagsläget är det inte så nära att vi känner oss nöjda.

Granqvist är glad över att det ser ut som att nyckelspelarna blir kvar.

ANNONS

- Det känns jättebra. Vi vill sätta ett så bra lag som möjligt, och Max och Anthony är två ledande spelare som tränarteamet vill ha kvar.

Efter värvningarna av Viktor Lundberg och Wilhelm Loeper är HIF:s trupp inför den nya säsongen i princip klar, meddelar Granqvist.

- Det känns ganska klart. Vi har varit öppna med att vi vill ha in en vänsterback och det jobbar vi intensivt med. Men det är ingen stress, vi vill verkligen att det ska bli rätt.

Publicerad 2021-02-16 kl 17:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto