Sandviken vann – efter ”flyt-målet”

Calvin Kabuye blev tvåmålsskytt för Sandviken i 2-1-segern mot Örebro.
Efter lite flyt.
- Det är ett mål det också! säger han efter det turliga segermålet i Discovery.

Kabuye inledde målskyttet för hemmalaget Sandviken när han fick chansen från elva meter strax innan paus.

Straffen räddades av Örebros Malte Påhlsson – men studsade rakt ut i banan och togs hand om av samme Kabuye som den här gången hittade nätet till 1-0.

Örebros anfallsstjärna Kalle Holmberg kvitterade efter paus när han frispelades av Victor Backman.

Men tio minuter senare bet Degerfors tillbaka när Calvin Kabuye löpte i djupled och fick ett bra läge på straffområde.

ÖSK:s Valgeir Valgerisson hängde med Kabuye och lyckades rensa bort bollen, med den lilla detaljen att rensingen tog på Kabuye igen och in i mål.

Ett mål som säkrade segern för Sandviken.

Calvin Kabuye i Discoverys sändning:

- Det är fint och kanske lite flyt, men det är ett mål också.

- Vi gör en bra första halvlek och det är synd att det bara är 1-0. I andra slappnar vi av lite men det är ändå starkt att komma härifrån med en vinst.

ÖSK:s Kalle Holmberg:

- Första halvlek är för dålig från vår sida, vi ger bort den. I andra ger vi det ett försök och spelar bättre, men då får de ett skitmål så det är surt.

Publicerad 2024-04-06 kl 17:26