Självmål guld värt i streckstriden

Mjällby leder superettan stort - men kampen är vild om andraplatsen, som också ger uppflyttning till allsvenskan. Åtvidaberg tog chansen att ta sig dit och peta bort Assyriska genom 3-2 hemma mot Trollhättan.

Det krävdes dock ett självmål för att ÅFF skulle ta de tre poängen. Trollhättan gjorde två snabba mål i första halvlek genom Ali Mohammadian och Mattias Eteus och ledde i halvtid på Kopparvallen.

Med kvarten kvar kvitterade Jesper Arvidsson - och ett självmål i 85:e minuten gav Åtvidaberg 3-2 och en andraplats.

Med i streckstriden är även Sundsvall, som vann säkert hemma mot Jönköping med 4-1. Kristen Viikmë kvitterade i första halvlek, men två mål av Hannes Sigurdsson och ett av nyförvärvet från Assyriska, Aziz Corr Nyang, säkrade segern.

Även i botten är det spännande - där tog Sirius en mycket viktig seger hemma mot Väsby, 2-1. Pierre Gallo blev hjälte för Uppsalalaget med sitt segermål i 25:e minuten.