Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sparkade Öster-tränaren: "I motgång är det här ett riktigt pissjobb"

Superettan

Östers IF har sparkat Christian Järdler.
Nu berättar tränaren om sina tankar kring den tuffa våren i Växjö.
- Senaste tre månaderna har varit så tuffa att jag bland annat blivit lite disträ, säger Järdler till Smålandsposten.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan Norrby och Öster.

Topptippat inför säsongen, men årets superetta har blivit allt annat än vad Östers IF tänkt sig. Laget ligger just nu sist i serien och efter förlusten mot Norrby senast valde klubben att sparka huvudtränaren Christian Järdler. För Smålandsposten berättar Järdler att han främst känner en besvikelse över att han inte lyckades med det han ville i Växjö-klubben men han medger också att han nu känner en "viss lättnad".

- I motgång är elittränare ett riktigt pissjobb. Man sover dåligt, man analyserar och grubblar. Senaste tre månaderna har varit så tuffa att jag bland annat blivit lite disträ. Något mina egna barn påpekat, säger Järdler till Smålandsposten.

Annons

Vidare kan tränaren se saker som blivit bättre under hans tid i klubben och som han bidragit med.

- Jag känner mig nöjd med att ha bidragit till att Östers IF, och då tänker jag inte i första hand på A-laget, blivit en proffsigare förening. Jag har infört saker, styrt upp prioriteringar och jobbat för att sammanföra olika delar av föreningen.

Järdler säger sig inte ha några problem med att han fick lämna med motiveringen att resultat uteblivit, men han ifrågasätter tajmingen på ledningens beslut. Han förklarar att han trodde att han skulle få de kommande matcherna mot Syrianska och Gais på sig att vända på skutan.

- Jag hade mer förstått om det kommit inför sommaruppehållet. Men då fick jag istället en budget att handla nya spelare för. Jag valde ut dessa. Övertalade dom att välja ÖIF men fick sedan knappt chansen att använda dom förrän jag fick gå. Det kändes lite märkligt, säger han till Smålandsposten.

Annons

Öster har under sommaren värvat in Johannes Vall, Johan Persson och James Keene.

Publicerad 2019-07-30 kl 15:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto