Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sparkade tränaren - mitt i kvalet: "Inte mer dramatiskt än så"

Superettan 2021-12-06 kl 23:50

Akropolis-tränaren Giannis Christopoulos fick sparken efter första kvalmatchen av två mot Skövde AIK.
Nu förklarar ordföranden Gojko Drinic varför.
- Vi ansåg att vi hade större möjlighet att få med oss ett positivt resultat med en förändring på tränarposten, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se TV4 Sporten med bilder från Akropolis-Skövde ovan.

Akropolis förlorade med 3-0 borta mot Skövde AIK i kvalet till superettan i det första mötet mellan lagen i torsdags. På fredagsmorgonen fick huvudtränaren Giannis Christopoulos veta att han hade fått sparken inför söndagens hemmamatch.

"Jag var inte på bänken i dag (söndag). Jag slutade efter bortamatchen mot Skövde. Ordföranden ringde mig på fredagsmorgonen och berättade för mig att styrelsen vill att jag ska sluta.", skrev Christopoulos i ett sms till Fotbollskanalen under söndagen.

Assisterande tränare Louay Chanko ledde istället Akropolis hemma mot Skövde när matchen slutade 0-0 och nedflyttningen från superettan blev ett faktum. Nästa säsong spelar Akropolis i ettan norra.

ANNONS

Nu förklarar Akropolis ordförande Gojko Drinic valet att sparka Christopoulos mitt i kvalet.

- Vi låg under med 3-0 och ansåg att vi hade större möjlighet att få med oss ett positivt resultat med en förändring på tränarposten. Det gällde en match där vi ville göra något annorlunda. Giannis kontrakt löper ut sista december, så det är inte mer dramatiskt än så, säger Drinic till Fotbollskanalen.

Vem blir er nästa tränare?
- Vi påbörjar det arbetet under måndagskvällen. Det är inte sagt om det blir Chanko eller inte. Han är lika aktuell som alla andra.

Vidare säger Drinic, som bara varit ordförande i några veckor, följande om att Akropolis inte längre är en elitklubb:

- Det är såklart oerhört tråkigt - och mycket sämre ur ett ekonomiskt perspektiv. Ettan är den sämsta serien man kan tillhöra med dyra bortamatcher och knappa intäkter. Klart det hade varit roligare att spela i superettan.

ANNONS

Nu väntar högst troligt stora förändringar i spelartruppen.

- Vi får se vilka vi vill ha kvar, vilka vi har råd med och vilka som vill vara kvar. Jag tror att vi kommer börja om på ruta ett med samtliga spelare, dra ett streck och börja om från början. Vi måste skära i kostnaderna så det skriker om det. Vem vill spela för den lönen vi kan erbjuda i division 1? Det är nog ett fåtal, säger ordförande Drinic.

Finns det inskrivet en klausul i spelarnas kontrakt som gör det möjligt för dem att bryta sina avtal efter nedflyttning?
- I de allra flesta fall, ja.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto