Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelet bakom Ibrahim-försäljningen avslöjat: "Ett par bud från AIK - även Hammarby"

Superettan

Harun Ibrahim är klar för Molde.
Men det var inte bara AIK bland allsvenska lag som visade konkret intresse för 19-åringen.
- Även Hammarby la ett bud, säger Gais klubbchef, Magnus Sköldmark till Fotbollskanalen.

3:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Peking-Gais i spelaren ovan.

Under onsdagen bekräftade Gais att man gjort klart med Molde kring en övergång av Harun Ibrahim, 19. En eftertraktad spelare som jagades av flera allsvenska klubbar.

- Det jag kan säga är att vi har nått en överenskommelse i enligt med vad vi gått ut med. Det har varit en väldigt professionell förhandling med Molde och spelaren har sedan haft en bra dialog med klubben och ville dit så detta känns som rätt beslut för alla parter, säger Gais klubbchef, Magnus Sköldmark.

Det har länge hetat att det pågick ett budkrig mellan AIK och Molde. Något som GP tidigt rapporterade om. När Fotbollskanalen når Magnus Sköldmark under onsdagseftermiddagen avslöjar han att det även fanns ytterligare en Stockholmsklubb som visade konkret intresse för Ibrahim.

Annons

- Vi har fått ett par bud från AIK, men det var inte på en nivå som vi valde att gå vidare med det. Även Hammarby la ett bud, som var på en högre nivå (än AIK:s. reds, anm) men spelarens önskemål överensstämde med Molde.

Accepterade ni budet från Hammarby?
- Nej.

Vad säger du om försäljningen för Gais, rent historiskt sett?
-Vi har ju gjort en resa, en omstart och en nystart. Det är en godkänd försäljning. Han hade en kortare tid kvar på kontraktet, tio månader och med den bakgrunden är det en bra försäljning.

Hur tänker ni spendera den summa som kommer in?
- Det är för tidigt att säga men vi jobbar med att sätta truppen för 2023, som nästan är klar. Vi ska addera in en mittfältare till den idag väldigt kompetenta truppen.

Kände ni er tvungna att sälja på grund av att han hade ett utgående avtal?

Annons
- Aldrig stressade och vi har känt ett lugn i hela situationen som gjorde att vi hela tiden kände att vi fattade rätt beslut.

Publicerad 2023-02-22 kl 18:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto