Stark vändning av HIF - vann mot seriekonkurrenten

Helsingborg har siktet på att ta sig tillbaka till allsvenskan.
På fredagen visade man fin moral – och vände 2-0-underläge till seger mot Öster.

Fotbollssäsongen 2018 närmar sig med stormsteg. Klubbarna i allsvenskan och superettan slipar formen med antingen cupspel eller träningsmatcher – och försöker hitta de sista pusselbitarna i truppbygget.

Helsingborg, vars fjolår blev ett misslyckande, har i år siktet på att återvända till allsvenskan. På fredagen gästade man fjolårets ligafemma Öster – och stod då för en stark vändning på bortaplan.

Hemmalaget från Växjö tog ledningen omgående efter att Simon Helg placerat in 1-0 på straff. Filip Örnblom utökade sedan till 2-0 innan Skåneklubben kom ut som ett annat lag i den andra halvleken. Slutresultatet skrevs till sist till 2-3 för gästerna efter att man både reducerat och kvitterat inom loppet av drygt fem minuter i den andra halvleken.

Max Svensson, som även gjorde reduceringen, stod sedan för segermålet i matchminut 83.

Publicerad 2018-03-09 kl 20:26