Talebinejad tar BP uppåt

Brommapojkarna lyfter i superettan.
Söndagens seger hemma mot Qviding innebär att laget är uppe på kvalplatsen till allsvenskan.
Dessutom förlorade tabelltvåan Assyriska.

Brommapojkarna tog sin andra raka seger, och för andra matchen i rad var det Arash Talebinejad som gjorde det matchvinnande målet. Ex-AIK:aren slog till i den 57:e minuten och hade även två andra avslut på mål. BP pangade in två mål i slutet av matchen och vann med 3-0. Segern ger laget ett lyft från sjätte till tredje plats, dock med en match mer spelad än övriga huvudkonkurrenter.

BP knappade dock in på Assyriska, som förlorade borta mot Sirius med 1-3. Uppsalalaget tog ledningen på straff genom Johan Pettersson i mitten på första halvlek. Petter Österberg, förra säsongen i Gefle, ökade på ledningen i andra halvlek innan Pettersson gjorde sitt andra mål. Assyriska fick även Martin Åslund utvisad.

Göran Marklund reducerade på straff i slutet.

Nykomlingen Ängelholm ser ut att spela till sig nytt kontrakt - på söndagen blev det storseger hemma mot nästjumbon Enköping. Gästerna fick en kanonstart då Daniel Olsson gjorde 0-1 efter 28 minuter, men sedan var det roliga slut.

Kvitteringen kom efter ett självmål av ESK, och sedan ramlade målen in i jämn takt. Henrik Fribrock, Antonio Rojas och Mattias Adelstam blev målskyttar och segern var klart rättvis - Ängelholm hade hela 21 avslut och 13 skott på mål.

Sirius-Assyriska 3-1((1-0))
1-0 Johan Pettersson (26 str), 2-0 Petter Östberg (51), 3-0 Johan Pettersson (72), 3-1 Göran Marklund (87 str).
Utv, Assyriska: Martin Åslund (65).
Publik: 2 247.
Brommapojkarna-Qviding 3-0((0-0))
1-0 Arash Talebinejad (58), 2-0 Joakim Runnemo (82), 3-0 James Frempong (85).

Publik: 928.
Ängelholm-Enköpings SK 4-1((1-1))
0-1 Daniel Olsson (29), 1-1 Marcus Holgersson (45), 2-1 Henrik Fribock (54), 3-1 Antonio Rojas (70), 4-1 Mattias Adelstam (77).