Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tidigare M-topp föreslås till ordförande i ÖSK

Superettan 2021-11-30 kl 15:25

Förre M-toppen Kent Persson föreslås till ordförande i ÖSK.
Persson kan framöver ta över posten efter Carl Pauly inför 2022. 

Foto: Bildbyrån.

Örebro SK ramlade i år ur allsvenskan och spelar i superettan 2022. Redan i somras meddelade klubbens ordförande Carl Pauly att han kliver av sitt uppdrag efter säsongen.

Nu meddelar klubben att valberedningen presenterat ett nytt förslag till ordförandeposten, nämligen Kent Persson, 50. ÖSK kommer att kalla till extra stämmor den 15 september, då medlemmar och aktieägare kommer att få rösta fram en ny ordförande. 

Persson har bland annat tidigare en bakgrund som partisekreterare för Moderaterna mellan 2012 och 2015, samt ett antal andra uppdrag inom partiet.

"Kent har en bakgrund inom politiken där han bland annat har varit landstingsråd och kommunalråd i Örebro. Under åren 2012-2015 var Kent partisekreterare för Moderaterna", skriver ÖSK på sin hemsida. 

ANNONS

Vidare är Persson född och uppväxt i Örebro med ett stort intresse för fotboll och ÖSK. 

"Sitt breda idrottsintresse har Kent med sig från sin uppväxt. Fotbollen med Örebro SK har alltid varit ett stort intresse. Utöver fotbollen har Kent varit aktiv inom tennisen som spelare, ledare samt som domare på internationell nivå. Idag är Kent aktiv inom padeln som han själv spelar och sedan 2020 sitter han som ledamot i Svenska Padelförbundets styrelse", skriver ÖSK på hemsidan. 

"Kent har en bred erfarenhet av styrelsearbete. Genom åren har han varit styrelseordförande eller styrelseledamot i flera organisationer. Det senaste var för barnrättsorganisationen Ecpat där han var ordförande under åren 2017-2021 och genomförde ett omfattande förändringsarbete. Utöver det har Kent suttit i uppdrag inom både det offentliga och inom näringslivet", skriver ÖSK vidare. 

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto