Trelleborg avgjorde på tilläggstid mot Dalkurd - tog tung seger i bottenstriden

Trelleborg tog en tung 1-0-seger borta mot Dalkurd när man avgjorde på tilläggstid.
Nu är man närmre superettan-kontraktet 2021, medan Dalkurd inte längre har sitt öde i egna händer.

Dalkurd skapade mest och hade mest boll när man tog sig an Trelleborg på hemmaplan under lördagen.

Man hade ett superläge att ta ledningen i den 66:e minuten när man tilldelades straff, efter att en Trelleborg-spelare tagit bollen med armen i eget straffområde under efterspelet av en hörna.

Fram till straffpunkten klev Samuel Holm, som anslöt från Sollentuna i september, men Holms straff gick rakt på mål och Hampus Nilsson kunde rädda.

Istället avgjordes matchen på tilläggstid - och det var Trelleborg som gjorde det. Ett vänster inlägg från Måns Söderqvist letade sig fram till huvudet på Abdul Fatawu Safiu i Dalkurds straffområde, som nickade in 1-0 i den 91:a minuten.

Trelleborg vann matchen med 1-0 och tar sig därmed upp på niondeplats i superettan. Således kan de inte längre bli direktnedflyttade, utan kan som värst tvingas kvala sig kvar i superettan.

Dalkurd, å andra sidan, hittar sig nu själva på kvalplats med 29 poäng. För att man ska bli direktnedflyttade krävs ganska mycket; man måste förlora sina sista nästkommande två matcher samtidigt som Umeå måste vinna sina. Dock, har man det inte längre i sina egna händer att slippa kvalspel.

I de sista omgångarna matcherna möter Trelleborg Jönköpings Södra och Halmstad, medan Dalkurd möter Norrby och Gais.