TV: 19-åringens drömmål säkrade tre poäng för Helsingborg

19-årige Max Svensson blev matchvinnare när Helsingborg besegrade Syrianska på bortaplan.

Det var gästerna som tog ledningen inför drygt 1 000 åskådare på Södertälje Fotbollsarena. Efter drygt en halvtimme spelad kunde Oke Akpoveta stöta in sitt femte mål för säsongen från nära håll.

Syrianska kvitterade i slutskedet av första halvlek när Charbel Georges fick till en praktträff och skickade in 1-1, otagbart för Helsingborgs målvakt Pär Hansson.

19-årige Max Svensson ville inte vara sämre. I den 63:e minuten drog han till från distans och bollen seglade in i bortre krysset fram till 2-1 för Helsingborg.

Kort därefter råkade HIF:s Jesper Lange ut för en otäck knäskada. Den danske anfallaren hade bara varit på planen i fem minuter när han gick upp i en nickduell och landade olyckligt.

- Jag var uppe i luften och landade snett. Jag vet inte hur allvarligt det är, det får vi se i morgon. Men jag kan ju i alla fall gå till bussen nu, berättade han för Helsingborgs Dagblad efteråt.

Slutresultatet 2-1 innebär att Helsingborg står på 30 poäng efter 16 omgångar med endast tre pinnar upp till andraplatsen, som innebär direktuppflyttning till allsvenskan. Syrianska återfinns på 13:e plats med 15 inspelade poäng.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Publicerad 2017-07-29 kl 23:23