TV: AFC klart för allsvenskan: "Det är en bragd"

AFC United är klart för allsvenskt spel 2017, efter seger mot Åtvidabergs FF.
- Det här är en bragd av grabbarna, säger AFC:s tränare Özcan Melkemichel till TV4 Sport.

Lördagens match mot Åtvidaberg kunde inte ha börjat bättre för AFC United än vad den gjorde. I den tredje minuten satte hemmalaget 1-0 genom Mohamed Buya Turay från nära håll. Det var anfallarens tionde mål för säsongen.

I den 32:a minuten utökades ledningen. Anfallaren Omar Eddahri höll undan i en löpduell från mittplan, avancerade in i straffområdet och stänkte in 2-0 i det bortre hörnet.

Efter en timmes spel fick Åtvidabergs Adrian Petersson sitt andra gula kort för matchen och blev därför utvisad. Med tio minuter kvar att spela satte sedan AFC 3-0, genom Ferid Ali som nickade in en retur precis vid mållinjen.

Matchen slutade 3-0 och AFC United, som grundades 2007, är därmed klart för allsvenskan till nästa säsong. Klubben flyttar nu till Eskilstuna och lördagens match var den sista på Skytteholms IP i Solna.

- Jag skulle säga att det här är den största bragden av alla allsvenska uppflyttningar, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Se AFC Uniteds jubel efter slutsignalen i spelaren ovan.

AFC Uniteds startelva: Wicks - Aiyegbusi, Viana da Silva, Jarl, Meade - Ali, Razak, Rogic, Eddahri - Buya Turay, Omeje

Åtvidabergs startelva: Jansson - Holmgren, Petersson, Catenacci, Deeromram - Ahmed, Westerblad, Jakobsson, Helg, Cosic - Alexandersson

-
-

Fakta: AFC United

2007: Klubben grundas av ryske affärsmannen Alex Ryssholm, som fortfarande är ordförande i klubben.

2010: Inleder i division 7 som Athletic FC, men tar senare över division 4-laget Atletico Husbys plats i seriesystemet.

2012: Tar under namnet Athletic FC United över Väsby Uniteds plats i division 1, efter att allsvenska AIK dragit sig ur det tidigare samarbetet.

2014: Flyttar från Vilundavallen i Upplands Väsby till Skytteholm i Solna. Vinner division 1 norra och går upp i superettan.

2016: Meddelar att man ska inleda ett samarbete med division 2-laget Eskilstuna City. Flytten spikades tidigare i veckan, när Eskilstuna Citys medlemmar röstade ja till förslaget på ett extrainsatt årsmöte. Går upp i allsvenskan.

2017: Klubben flyttar och kommer att spela sina matcher på Tunavallen under namnet AFC Eskilstuna.

Publicerad 2016-10-29 kl 17:50